На Донбасі бойовики використовують міномети й артилерію: є поранені

24.01.2022 10:11   -

Прес-служба ООС повідомляє, що проросійські бойовики нарощують вогневу активність і минулої доби неодноразово використовували заборонені Мінськими угодами види озброєнь для обстрілів українських позицій. В результаті обстрілів один український воїн був поранений – його доправили до шпиталю, стан його здоров’я – задовільний.

Упродовж минулої доби, 23 січня, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 10 порушень режиму припинення вогню, 8 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

В напрямку ВОДЯНОГО ворог 4 рази відкривав вогонь з мінометів калібру 120 та 82 мм., а також гранатометів різних систем.Поблизу ПОПАСНОЇ російські найманці 2 рази здійснювали обстріли з мінометів калібру 120 мм, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів. У бік КАТЕРИНІВКИ окупанти відкривали вогонь з гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Неподалік НОВОЗВАНІВКИ російсько-окупаційні війська здійснили обстріл з артилерії калібру 122 мм. На околицях ПРИЧЕПИЛІВКИ противник обстрілював позиції українських захисників з протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів. Поблизу ЗОЛОТОГО-4 російські найманці відкривали вогонь з мінометів калібру 120 мм“, – йдеться у повідомленні прес-служби.