У Кривому Розі «вмирають» незалежні ЗМІ?

20.02.2015 10:00   -
Автор:

«Домашня газета» була і залишається першою в ряду незалежних криворізьких ЗМІ. Зараз вона залишилася практично єдиною. Тиждень тому підприємство “Пресса-М”, а також деякі підконтрольні чинній у місті владі реалізатори з якогось дива різко відмовилися брати її на реалізацію. Наклад газети впав на 2.5 тисячі, а отже, щонайменше 2,5 тисячі людей не отримають зважену критичну інформацію про події, які відбуваються в місті від висококласних журналістів.
Апелювати до здорового глузду газеторозповсюджувачів не бачу сенсу, так само, як і до тих, відпвоідальністю та всім гамузом, за який хтось стояв, а хтось поліг на Майдані», – пише криворізька активістка, журналіст Ольга Хвостова у фейсбук.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
До порятунку незалежного криворізької газети долучилась громадська організація «Об’єднання Відповідальних Громадян».
«Якщо ви цінуєте незалежну зважену позицію “Домашки”, можна зробити таке: 1) шукати і купувати її у інших розповсюджувачів, можливо, навіть наперед їм замовляючи; 2) передплатити “Домашку” (за умови, що у вас адекватне поштове відділення і нормальна поштова скринька, що на сьогодні – рідкість), 3) ігнорувати ВСІ товари (газети, журнали, цигарки і т.п) в кіосках, які не беруть на реалізацію незалежні ЗМІ, розповідати про це знайомим, закликати до ігнору якнайбільше людей.
Я не завжди з згодна з публікаціями “Домашки”, часом не поділяю їхню позицію й інколи можу дискутувати про акценти. Але на те воно й незалежне ЗМІ, щоб бути таким незручним. Зручних і слухняних у нас вистачає», – пише Хвостова.
Читайте також: ТОП-5: депутаты Криворожского городского совета