У Києві побили медиків швидкої допомоги, що приїхали на виклик

22.12.2020 14:03   -

Увечері 20 грудня на медичних працівників бригади екстреної допомоги було скоєно напад, через що двоє жінок медики отримали досить серйозні ушкодження – їх довелося госпіталізувати у травматологічне відділення, – повідомив сьогодні під час брифінгу міністр Степанов.

На медиків, що прибули на виклик, напав пацієнт, якому надавали медичну допомогу. Виявилось, що той був під сильною дією алкоголю.

За інформацією Нацполіції, зловмисника було затримано. Ним виявився 23-річний уродженець міста Олександрія Кіровоградської області. Порушено кримінальну справу за статтею “Умисне легке тілесне ушкодження”, яка передбачає відповідальність у вигляді штрафу або громадських робіт“, – сказав Степанов.

Максим Степанов зауважив, що необхідно посилити відповідальність за правопорушення такого типу і для захисту медиків закон має передбачити певні правові механізми, як, наприклад, щодо діяльності журналістів. Міністр також зауважив, що МОЗ розробило законопроєкт, який передбачає внесення змін до чинного законодавства в частині забезпечення супроводу Нацполіцією медичних працівників за їх зверненням.

На Львівщині на бригаду лікарів екстреної медичної допомоги здійснили напад