У Харкові КП Міськсвітло замовило проводи на 35% дорожче від ринку

11.06.2024 17:06   -

Комунальне підприємство “Міськсвітло” Харківської міської ради 5 червня за результатами тендеру замовило у ТОВ “Компанія “Вестдевелопмент” кабелів і проводів на 5,91 млн грн. Однак ціни, за якими “Міськсвітло” купує цю продукцію, на третину вищі, ніж у відкритих джерелах і на тендерах інших замовників. Про це повідомляє 49000 з посиланням на Наші Гроші.

У 2024 році протягом п’яти робочих днів після заявки поставлять кабелі та проводи. Їх оплачуватимуть протягом місяця після поставки. Але ціни на ці матеріали у середньому на третину вищі від цін у відкритих джерелах і на тендерах інших замовників.

Більшість коштів 5,3 млн грн іде на алюмінієві самонесучі проводи AsXSn виробництва ТОВ “Торговий дім “Інтерелектро Україна” (Чернігівська область).

Крупний постачальник кабельно-провідникової продукції “Укрпровід” у квітневому прайс-листі такі проводи на третину дешевше. Однак це ціни без доставки.

Натомість на інших тендерах вдалось знайти закупівлі з подібними умовами по доставці. У травні вінницьке “Міськсвітло”проводи AsXSn 4х16 і 4х25 від того ж виробника на третину дешевше. Тоді ж полтавське “Міськсвітло” замовило проводи AsXSn 4х16 і 4х25 київського виробника ТОВ “Європан” теж на третину дешевше.

Таким чином харківська тендерна документація цих проводів перевищує інші прайси та закупівлі на 35%. Відповідно, маржа по цим двом видам проводу може скласти близько 2 млн грн.

Слід зауважити, що “Компанія “Вестдевелопмент” отримала підряд без конкуренції, бо на відкриті торги більше ніхто не прийшов.