У Японії спалах коронавірусу, введено надзвичайний стан для Токіо, знову під загрозою Олімпіада

07.01.2021 13:28   -

Японія зупиняє публічну демонстрацію токійських олімпійських та паралімпійських смолоскипів, оскільки в країні розпочався новий вірус, а прем’єр-міністр Йосіхіде Суґа розпорядився про введення надзвичайного стану для Токіо та прилеглих районів до наступного місяця, – повідомляє wtop.

У четвер Токіо повідомило про 2447 нових випадків. Це на 850 випадків порівняно з днем ​​раніше. Кілька місяців тому Токіо повідомляв про кілька сотень нових випадків.

Швидке поширення вірусу в Японії перешкоджає планам перенесеної Олімпіади в Токіо, яка має відкритися 23 липня. Паралімпіада розпочнеться 24 серпня.

Олімпіаду було відкладено дев’ять місяців тому через пандемію. Опитування, проведене минулого місяця японським мовником NHK, показало, що 63% із 1200 опитаних японців вважають, що Ігри слід знову відкласти – або скасувати.

Міжнародний олімпійський комітет зі Швейцарії та місцеві організатори заявили, що Ігри більше не будуть відкладені та скасовані, якщо цього разу їх не вдасться провести.

Японія інвестувала щонайменше 25 мільярдів доларів у підготовку Олімпіади, а МОК залежить від продажу прав на трансляцію майже на три чверті свого доходу.

В Олімпійських та Паралімпійських іграх можуть взяти участь понад 15 000 спортсменів, які прибудуть до Японії з 205 країн, а також десятки тисяч чиновників, суддів, адміністраторів, VIPS, спонсорів, представників засобів масової інформації та телерадіомовників. Не зрозуміло, чи буде дозволено вболівальникам, чи вболівальникам з-за кордону дозволено в’їжджати до Японії. Організатори цього ще не вирішили і заявляють, що ці рішення будуть оголошені лише навесні.

У заяві столичного уряду Токіо зазначено, що виставки факелів будуть припинені з четверга. На дисплеях немає олімпійського вогню. Уряд Токіо заявив, що перенесення триватиме щонайменше до 29 січня.

Надзвичайний стан для Токіо та трьох сусідніх префектур діє до першого тижня лютого, а це означає, що інші заплановані несення факелів, ймовірно, будуть відкладені.

Естафета факела, що несе олімпійський вогонь, повинна розпочатися 25 березня, і в ній повинні брати участь 10 000 бігунів протягом чотирьох місяців. Безпека цього ставиться під сумнів. Була розмова про скасування естафети, але спонсори Toyota і Coca-Cola, які активно залучені до просування факельної естафети , наполягли на проведені шоу.