У Facebook та Instagram зняли заборону на заклики до насильства щодо військових з Московії

11.03.2022 10:44   -

Meta Platforms дозволить користувачам Facebook та Instagram в деяких країнах (згідно з розсилкою, зміни правил поширяться на Вірменію, Азербайджан, Естонію, Грузію, Угорщину, Латвію, Литву, Польщу, Румунію, Росію, Словаччину та Україну) публікувати загрози та заклики до насильства щодо російських військових, – повідомляє Reuters з посиланням на внутрішні листи компанії, надіслані модераторам контенту.

Інформацію про зміну правил на тлі російського вторгнення до України підтвердив представник Meta Енді Стоун.

«У результаті російського вторгнення в Україну ми робимо поправку на форми політичного вираження, які за нормальних обставин порушували б наші правила, зокрема такі заклики до жорстокості, як «смерть російським окупантам». Ми, як і раніше, не допускаємо заклики до насильства проти російських мирних громадян», – йдеться в його заяві.

Крім того, Meta не видалятиме побажання смерті президентам Московії та Білорусі Путіну та Лукашенку.

Московитські дипломати вже засудили рішення Meta, назвавши його “екстремістською діяльністю”.

 “Дії компанії – ще одне свідчення оголошеної нашій країні інформаційної війни без правил. Вимагаємо від американської влади припинити екстремістську діяльність Meta і вжити заходів щодо притягнення винних до відповідальності”, – заявили співробітники посольства московитів у США.

Раніше Twitter і Facebook видалили пости посольства Росії у Великій Британії про обстріл лікарні в Маріуполі. Це пояснили порушенням правил, які забороняють заперечувати насильницькі події, пише Reuters із посиланням на заяви компаній. У пості російське посольство стверджувало, що пологовий будинок, який постраждав внаслідок обстрілу, тривалий час не використовувався, а на його території нібито були українські збройні сили.

 Президент України Володимир Зеленський заявив, що внаслідок обстрілу по лікарні в Маріуполі загинуло троє людей – серед них одна дитина.