У дворі багатоповерхівки у Дніпрі встановлюють камери відеоспостереження завдяки програмі «Бюджет участі»

12.08.2021 23:05   -
Автор:

У Дніпрі реалізують проєкти переможців V етапу міської програми «Бюджет участі». Першим стало встановлення камер відеоспостереження у дворі багатоповерхівки на вулиці Великій Діївській, 4.

За проєкт проголосувало більше ніж 2000 мешканців, вартує він майже 1 млн грн. Уздовж будинку тут встановлять 29 камер, огляд яких охоплюватиме під’їзди та прилеглу територію.

«Проблеми, з якими часто стикаються мешканці нашого двору, – це крадіжки та пошкодження майна, а також безпека пішоходів на прибудинковій території. У нас вже було декілька дорожньо-транспортних пригод. Щоб якось вплинути на цю ситуацію та убезпечити себе та близьких, ми вирішили встановити камери відеоспостереження. На наш погляд, навіть вказівка на те, що у дворі ведеться відеоспостереження, має зупинити зловмисників», – розказав співавтор проєкту Валерій Хлєбніков.

Встановлені камери під’єднають до системи «Безпечне місто», що надасть змогу поліції та іншим задіяним службам переглядати відео онлайн.

«Люди побачили, що система «Безпечне місто» працює, і стали приділяти цій сфері більше уваги. Так протягом 5 етапів дії програми «Бюджет участі» було подано 44 проєкти щодо встановлення камер у дворах. Переможцями стали 15, з них 5 реалізовано, ще 9 проєктів чекають своєї черги (8 з них реалізовуватиме КП «Інфо-Рада-Дніпро» на вулицях міста, один втілять у життя на подвір’ї школи)», – зауважив головний спеціаліст відділу інноваційних проєктів департаменту інноваційного розвитку ДМР Владислав Соловйов.

Зі свого боку директор КП «Інфо-Рада-Дніпро» ДМР Дмитро Цимиренко сказав: «Уже третій рік поспіль ми співпрацюємо із департаментом інноваційного розвитку Дніпровської міської ради, реалізуючи програми, які стосуються безпеки мешканців міста, а саме встановлення камер біля будинків. За цей час ми вже втілили у життя 5 проєктів  на суму понад 2,5 млн грн та встановили більше ніж 70 камер. Цьогоріч планується реалізувати 8 проєктів та встановити 93 камери».