У «Дніпровської політехніки» відтепер новий ректор

26.03.2021 12:01   -

25 березня 2021 року студенти, викладачі та співробітники НТУ «Дніпровська політехніка» обирали ректора.  Ним став Олександр Азюковський.

У виборах взяли участь 939 з 1054 осіб, що становить 89,09% від загальної кількості виборців Університету, – повідомляє Національний ТУ «Дніпровська політехніка».

Потрібно сказати, що 877 (84,15%) від кількості виборців, проголосували за Олександра Азюковського і тільки 46 виборців не підтримали його. Таким чином, чоловік переміг. Тепер він є ректором НТУ “Дніпровська політехніка”. Як підкреслюють в прес-службі університету, вибори проводилися відкрито. Також на заході стежили за дотриманням людьми карантинних норм.

Колишнім ректором цього університету був Геннадій Півняк. Він обіймав цю посаду майже 40 років, а 2 березня цього року вирішив відмовитися від керування навчальним закладом. До закінчення виборів він тимчасово продовжував виконувати обов’язки ректора НТУ “Дніпровська політехніка”.

Раніше ми писали, про вибори в іншому університеті Дніпра, коли у вересні 2020 року на 75-му році життя помер ректор Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара Микола Поляков. Знайти йому заміну не змогли, на виборах ніхто не виграв. Зараз обов’язки ректора тимчасово виконує Ольга Соколенко – декан юридичного факультету, доктор юридичний наук і професор.

Наразі Міністерство освіти і науки України видало наказ на проведення виборів нового ректора ДНУ імені Олеся Гончара до 22 квітня 2021 року. Затверджено такі три кандидатури:

  • Оковитий Сергій Іванович;
  • Санін Анатолій Федорович;
  • Соколенко Ольга Леонідівна.

Так само змінився ректор і в Київському Університеті “КНУ нарешті обрав собі нового ректора”. Переміг на виборах ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка проректор з науково-педагогічної роботи, кандидат філософських наук, професор Володимир Бугров.