ДНУ тимчасово очолюватиме Ольга Соколенко

08.01.2021 14:56   -

Епопея з призначенням нового ректора в Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара триває. Після того, як за підсумками двох турів виборів – не було визначено нового главу вузу, в справу вступило міністерство освіти і науки.

Зокрема, своїм указом міністр Сергій Шкарлет поклав обов’язки ректора Дніпровського національного університету ім. Олеся Гончара на Ольгу Леонідівну Соколенко. Відзначимо, що до теперішнього моменту вона була деканом юридичного факультету в ДНУ.

Згідно з цим документом виконувачка обов’язки ректора буде керувати вищим навчальним закладом аж до обрання нового глави університету, тобто не пізніше, ніж до 30 квітня 2021 року. До цього виконуючим обов’язки ректора був Олег Дробахін, радіофізик, професор і перший проректор університету.

Нагадаємо, що через передчасної кончини багаторічного ректора Миколи Полякова Дніпровський національний університет залишився без ректора. А за результатами двох турів виборів ректора – не визначено його наступника, оскільки у другому турі жоден з кандидатів не набрав більше 50% голосів.