У Дніпропетровську з’явилися чотири мобільні бригади протидії соціальному утиску (ВІДЕО)

12.12.2015 13:45   -
Автор:

А саме — у містах та районах Дніпропетровська, Кривогу Рогу, Нікополя та Павлограду. Робота полягає не тільки у виїзді до постраждалих, плануються і тренінги. У бригаду входять два психологи та один соціальний працівник. У їхній компетенції: правозахисні, медичні послуги, соціальна та психологічна допомога. І вже за місячний термін провели близько 300 консультацій, йдеться у сюжеті 9 каналу.
Костянтин Бойчук — спеціаліст з питання гуманітарного реагування ФН ООН у Дніпропетровській області:”Від збройного конфлікту страждають найслабші, а найслабші — це жінки і діти, бо вони менш соціально захищені, зазвичай, ніж чоловіки, тому загальна статистика така, що близько 90% випадків гендерного обумовленого насильства — це жінки. Звичайно, від цього насильства страждають і чоловіки. Ми говоримо не тільки про насильство в сім’ї, а й більш широко підходимо до цієї проблематики — це і сексуальне насильство, і згвалтування, і говорити про конкретну статистику зараз дуже важко”.
Тамара — психолог:”В рамках этого проекта к нам обращаются люди, не только люди, которые пострадали от военных действий, но и те люди, которые живут здесь, в Днепропетровске и области, поэтому к нам может обратиться любой человек”.
Читайте також: У Дніпропетровську ІТ-активісти створили громадську організацію для розвитку регіону