У Дніпропетровську вшанували воїнів-афганців (ФОТО)

15.02.2016 14:00   -
Автор:

У Дніпропетровську вшанували 27-му річницю виведення військ з Афганістану. В рамках заходу відбулося вручення нагород учасникам бойових дій в Афганістані, покладання квітів до монументу загиблим воїнам-афганцям та концерт у театрі опери та балету. Кім того, у Спасо-Преображенському кафедральному соборі провели панахиду за загиблими.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу міської ради.
Учасникам війни в Афганістані міський голова Борис Філатов вручив 9 нагород – це медалі «Захиснику Вітчизни», подяки та грамоти. Серед нагороджених – громадські діячі, журналісти та церковнослужителі. «Війна пройшла через кожен дім, крізь наші переживання. Ви знаєте, що наше місто дивовижне. Вийшло так, що в ті часи в Радянському союзі мобілізували більшість призовників саме з України, і Дніпропетровськ стояв на першому місті у переліку тих, хто пішов в Афганістан», – сказав міський голова.
Зазначимо, що у Дніпропетровську мешкають 3,7 тис учасників бойових дій не лише в Афганістані, а й на території інших держав.
15 лютого відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав, День пам’яті воїнів-інтернаціоналістів та річниця виведення військ з Республіки Афганістан.
Читайте также: Президент и премьер-министр отметили достижения Днепропетровщины.



Фото: Прес-служба міськради.