У Дніпропетровську влаштували просвіту людей у питанні оформлення ОСББ

23.05.2015 13:42   -
Автор:

Активіст Артем Хмельников повідомив, що активісти Об’єднання «Самопоміч» у м. Дніпропетровськ створили робочу групу з питань надання консультацій для власників квартир, які бажають правильно застосувати норми законодавства про ОСББ або про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку.
Про це йдеться у повідомленні Об’єднання «Самопоміч» у м. Дніпропетровськ , пише видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
«Верховна Рада України прийняла Закон України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку». Наразі законопроект знаходиться на підписі у Президента України. Важливою новелою цього закону є де-юре і де-факто передача прав на управління багатоквартирним будинком власникам цього будинку.
Співвласники багатоквартирного будинку повинні самостійно прийняти рішення про обслуговуючу організацію, якій вони можуть довірити власне житло. Якщо такого рішення власники не приймуть, за них це рішення прийме виконком міської ради.
Тобто логіка дуже проста або люди виконком їм нав’язує обслуговуючу організацію або люди самі беруть ініціативу в свої руки. На цю процедуру у співвласників будинку буде рік.
Людям треба не зволікати, а громадським активістам організовувати просвіту серед мешканців міста Дніпропетровська» – надає пораду адвокат та активіст Об’єднання «Самопоміч» Хмельников Артем. Артем Хмельников зауважив, що активісти Об’єднання «Самопоміч» у м. Дніпропетровськ створили робочу групу з питань надання консультацій для власників квартир, які бажають правильно застосувати законодавства про ОСББ або про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку. До робочої групи долучаються юристи та практики у житловій сфері. Пропонуємо долучитьсь всім, хто бажає прийняти участь у розбудові житлової реформи нашого міста.
Стаціонарна консультація з питань діяльності ОСББ почала працювати за адресою нашої консультації м. Дніпропетровськ, вул. Комсомольська 48, 2 поверх, консультаційно-правовий центр Об’єднання «Самопоміч», контактний телефон 0962280858. Консультації надаються з питань житлової реформи щоп’ятниці», – зазначається у повідомленні.