У Дніпропетровську відкриється перше в Україні Локальне демократичне агентство

23.12.2014 10:19   -
Автор:

Для реалізації спільних проектів з регіонами ЄС і розвитку місцевих громад та місцевої демократії у травні 2015 року у Дніпропетровську відкриється перше в Україні Локальне демократичне агентство (ЛДА). Ініціатива реалізується у співпраці Дніпропетровської обласної ради та Воєводства Нижньої Сілезії.
Про це стало відомо в ході робочого візиту до Польщі голови Дніпропетровської обласної ради Євгена Удода, пише видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
«Локальна демократія та самоврядування дуже важливі, адже це право людей долучатися до управлінських рішень як на рівні маленької громади, так і на рівні великого міста. Агенція займатиметься впровадженням та моніторингом демократичних процесів у регіоні, буде підтримувати розвиток громадянського суспільства та відкриє перед людьми можливості, щоб вони самостійно могли співпрацювати з органами влади та впливати на ефективність їх роботи», – зазначив Євген Удод.
Крім того, агенція зможе забезпечити співпрацю громад Дніпропетровщини з представниками місцевих і регіональних влад Ради Європи, а також з програмами Східного партнерства ЄС.
Основні партнери ЛДА Дніпропетровськ: воєводство Нижня Сілезія (Польща), регіон Ельзас (Франція) , місто Льєж (Бельгія) та місто Акмяне (Литва).
Довідково: У 2006 Локальне демократичне агентство відкрилося в Кутаїсі (Грузія), а в жовтні 2011 року – в Гюмрі (Вірменія). ЛДА в Україні стане частиною мережі локальних демократичних агентств в районі Східного партнерства та Західних Балкан.