В День Соборності Дніпропетровськ вимагали перейменувати на Січеслав (ФОТО)

22.01.2016 18:15   -
Автор:

22 січня в Дніпропетровську відбулися урочисті заходи з нагоди святкування Дня Соборності. О 9.00 ранку представники місцевої влади та громади поклали квіти до пам’ятника молодому Тарасу Шевченку, потім більшість присутніх рушила до Дніпропетровської ОДА.
Про це пише видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на ГО «Майдан Січеслав-Дніпро».
Там, після вшанування пам’яті загиблих воїнів АТО, відбулися основні заходи святкування. Представники влади бажали українцям злагоди та єднання.
Біля будівлі облдержадміністрації активісти Євромайдану оприлюднили звернення до керівників міста й області з вимогою підтримати перейменування Дніпропетровська на Січеслав як «місто-колиску козацької слави» й ігнорувати рішення міської ради щодо «зміни етимології» при незмінності назви.
У руках учасники акції тримали плакат з написом «Січеслав – це слава минувших поколінь і гордість майбутніх». Свої вимоги вони передали до будівлі ОДА.
На завершенні заходу діти відпустили в небо синьо-жовті повітряні кульки, що символізують патріотичний зліт української нації.
Біля пам’ятного знаку на могилі січових стрільців, що на Соборній площі, активісти розгорнули величезний український прапор. Після панахиди вся громада рушила до площі Героїв Майдану, де продовжили святкувати День Соборності.