У Дніпропетровську прокурор не зміг відповісти про стан справ по євромайданівцям

24.12.2015 11:24   -
Автор:

Начальник управління, що представляє захист інтересів у судах зазначив, що суди по побиттю євромайданівців не належать до його компетенції.
Про це Depo.Дніпро стало відомо під час брифінгу начальник управління захисту інтересів громадян та держави в суді прокуратури Дніпропетровської області Романа Соскова.
На питання від журналістки “Урядового кур’єра” Наталії Біловицької, яка є потерпілою від дій невідомих осіб 26 січня 2014 біля Дніпропетровської ОДА про те, чому вона не проходить у справі за обвинуваченням міліціонерів, Сосков відповів: “Не моя компетенція. Це не той підрозділ, де я працюю. На початку (брифінгу – ред.) намагався довести, що таке представництво. Кримінальні провадження ми реєструємо, що стосується економічних інтересів держави, захисту інтересів громадян. Але тут не той випадок”, – зазначив Сосков.
В прес-службі прокуратури пообіцяли сконтактувати журналістів із компетентними у цій справі співробітниками.
Як відомо у Кіровському райсуді слухаються щонайменше три справи по подіях 26 січня. В обвинуваченні щодо дніпродзержинця Ігоря Продана та екс-посадовців облради та ОДА Віктора Науменка та Ростислава Ботвінова потепріпилими значаться як журналісти, так і активісти та випадкові перехожі. Їх обвинувачують у сприянні тітушкам, що нападали на активістів майдану та журналістів. А у справі за обвинуваченням міліціонерів взагалі не визначені потерпілі.
Читайте також: Дніпропетровські поліцейські планують чистити власні ряди за допомогою скарг городян