У Дніпропетровську презентують фільм про добровольчий полк «Дніпро-1»

21.05.2015 22:25   -
Автор:

10 червня о 19:00 Штаб національного захисту Дніпропетровської області, полк «Дніпро-1» та студія «12-й кадр» запрошує жителів Дніпропетровська, на прем`єру документального фільму про діяльність першого українського добровольчого полку «Дніпро-1» під назвою «Все буде Дніпро». Прем`єра відбудеться у кінотеатрі «Правда – кіно», яке відоме своїми соціальними проектами та фестивалями.
Про це повідомляє видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на організаторів.
Бійці полку за весь період проведення АТО стали взірцем виконання місії по захисту рідної Землі від сепаратистів та російсько-терористичних військ, що окупували Схід України й обстрілюють українських захисників з важкої артилерії, ігноруючи введене перемир`я. Фільм студії «12-й кадр» є волонтерською ініціативою, яка стала подарунком з нагоди річниці створення полку.
Саме на відкритті бази «Дніпро-1», в квітні 2015 року ,на честь річниці, бійці, гості та журналісти вперше побачили фільм «Все буде Дніпро» на закритому перегляді, який вразив всіх своїми чесними кадрами з поля боя. Щирі інтерв’ю, незаангажовані думки про владу, страх втрати, віра в перемогу і, головне, почуття гумору, без якого не було б у світі шедеврів військового кінематографу та літературних творів. Незабаром фільм вийде у загальний прокат і буде показаний у Дніпропетровську та інших мегаполісах країни. Також, в планах Штабу національного захисту Дніпропетровської області – презентація фільму у містах, які знаходяться у зоні АТО з метою підняття бойового духу та патріотизму місцевих жителів.
Фільм «Все буде Дніпро» – перший з циклу фільмів про бойовий шлях полку «Дніпро-1», які планує знімати студія. Наступні будуть присвячені героям з «Дніпро-1» : портрети тих, хто вийшов з Іловайську та тих, хто сумлінно несе службу у АТО : Піски, Маріуполь, Лебединське ,Чармалик, Артемівськ.
Режисер фільму «Все буде Дніпро», директор студії «12-й кадр», Катерина Стрельченко:
«Идея снять фильм возникла сама собой – у студии «12-й кадр» был опыт съемок, была аппаратура, были люди, готовые работать волонтерами. Хотелось, прежде всего, внести свой вклад в общее дело, ведь информационную войну никто не отменял. К тому же приближалась годовщина создания полка «Днепр-1». Фильм, по сути, стал нашим подарком бойцам полка. Фильм «Все буде Днiпро» создавали в жестком дед-лайне, но с большим энтузиазмом, все ребята прониклись идеей. Хорошо, что мы попали в зону АТО, на передовую, эти кадры в фильме самые интересные и яркие – разрушенные Пески, интервью в блиндаже в нескольких сотнях метров от позиций противника, 20-летний боец «Днепра-1», под свист пуль читающий письмо любимой девушки. Все это уже стало историей и не уйдет в небытие. Надеемся, наш фильм увидит широкая аудитория, и не только в разных городах Украины, но и за рубежом. Сейчас переводим титры на английский язык и «Все буде Днiпро» начнет свое путешествие по Европе. В ближайших планах – продолжить тему и снять еще несколько документальных фильмов о героях нашего времени, о настоящих патриотах Украины».
Цей фільм – данина Героям сучасної України, першим добровольцям, які самі стали на захист країни. «Все буде Дніпро» – фільм- подяка тим, хто продовжує нести службу і боронити нас від окупантів з «пропутінською ідеологією». Про полк «Дніпро-1» ходять легенди, створюються версії та варіанти, а дехто по-ворожому пророкує кризу полку, вважаючи, що добровольці стали лише розмінною монетою в іграх політиків. Насправді, це не так. Реальність починається тоді, коли волонтер бере камеру і їде сам на передову, повторюючи шлях воїна і знімає кіно про добровольців. В нього немає спецзавдання чи замовлення – він хоче правди. І тоді всі кадри стають живим, незамиленим, справжнім життям, як сама війна. І коли ми дивимося документальну хроніку про війну, виходить зміщення точки зору – не ми на війну, а війна дивиться на нас з того боку екрану. Вдивляйтеся в обличчя героїв фільму «Все буде Дніпро», вони пішли на неоголошену війну, щоб ми з вами прийшли в кінотеатр і заспівали, не боячись куль або репресій, гімн своєї Батьківщини.
Трейлер до фільму: https://www.youtube.com/watch?v=bj3sQB6mgyk
Бронювання квитків:
+ 38 056 371 42 02
+38 093 347 37 56