У Дніпропетровську хочуть створити єдиний громадський соціальний офіс

20.03.2015 17:41   -
Автор:

У Дніпропетровську хочуть створити єдиний громадський соціальний офіс (ЄГСО). Його основною метою є забезпечення маломобільних і соціально незахищених груп населення міста Дніпропетровська захистом їх конституційних прав, свобод і законних інтересів, надання безоплатної правової допомоги у вигляді консультацій з питань законодавства.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
Надавати допомогу пропонують двома способами.
– безпосередньо вдома або в спеціально об лаштованому офісі;
– опосередкованого, в режимах оперативного дистанційного (посередництвом засобів Інтернет-ресурсів, телефонного зв’язку, листування);
– дистанційно, посередництвом медіа засобів у вигляді періодичних соціальних телепрограм, соціального і правового супроводу та представництва потребуючих правової і соціальної допомоги осіб, які перебувають у безпорадному або залежному від анатомічних чи психічних обмежень життєвому становищі.
Також це сприятиме створенню для фахівців з інвалідністю (юристам, спеціалістам соціальної сфери) робочих місць із забезпеченням можливості набуття навичок практичної діяльності за фахом, інтеграції їх у суспільство.
Такими ідеями з Громадською радою при Дніпропетровському виконкомі поділились обласна організація Всеукраїнської профспілки працездатних інвалідів спільно з Дніпропетровським обласним Осередком Всеукраїнської громадської організації «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів» (далі – ВППІ).
«У разі, якщо зазначена пропозиція знайде підтримку, наша організація готова надати для обговорення та узгодження проект відповідної програми Єдиного громадського соціального офісу», – зазначається у повідомленні осередку ВГО ВППІ.
Активісти просять підтримати громадську ініціативу громадян з інвалідністю – мешканців Дніпропетровська.