У Дніпропетровську до 1 червня будуть підготовлені офіційні міські пляжі

05.05.2016 12:07   -
Автор:

Наразі тривають активні підготування до купального сезону трьох офіційних пляжів – у парку ім. Шевченко (Монастирський острів), парку Сагайдак (колишній парк ім. Воронцова) та парку «Придніпровський».
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу міськради.
«На пляжі парку ім. Шевченко вже обладнано рятувальні пости, підведено питну воду, проводиться культивація піску, а до кінця травня буде обстежено та очищено дно. У парку Сагайдак проводиться обладнання рятувальних постів, також підведено питну воду, до кінця місяця буде очищено дно та проведена рекультивація піску. На пляжі парку «Придніпровський» також обладнано рятувальні пости, по решті робота проводиться», – повідомив начальник управління культури та мистецтв міськради Євген Хорошилов.
Крім того, профільним службам доручено взяти під контроль чергування медичного працівника на кожному пляжі, не допускати заїзду на пляжі водного транспорту, чергування нарядів поліції. На цьому наголосив головуючий засідання – директор департаменту взаємодії із правоохоронними органами, мобілізаційної та оборонної роботи і з питань надзвичайних ситуацій міської ради Олександр Свіренко
Відомо також, що продавати на пляжах алкогольні та слабоалкогольні напої, а також напої у склі заборонено.
Загалом до 1 червня будуть обстежені усі три пляжі і підписані паспорти їх готовності. Міський лабораторний центр вже з початку травня два рази проводив на зазначених трьох пляжах лабораторне дослідження води, піску та питної води. Упродовж купального сезону фахівці лабораторного центру двічі на місяць проводитимуть дослідження на хімічні та бактеріологічні показники і щотижня – на холеру.
Читайте также: Троллейбусы на батарейках протестируют на Солнечном.