У Дніпропетровську демонтують рекламу, встановлену з порушенням

02.07.2015 23:40   -
Автор:

Дніпропетровська міська рада проти незаконно встановленої реклами. Відповідні служби починають демонтувати нелегальні конструкції, яких, до речі, у місті чимало. Щоправда, роблять це вибірково, переважно коли натикаються на таку під час ремонту тротуару, передає 9 канал.
Найчастіше рекламні борди встановлюють у найбільш пожвавлених місцях, — тоді її побачить більше клієнтів. Тому недобросовісні підприємці часто займають під свої конструкції тротуари.
«Прямо на пешеходной зоне, где необходимо заменить асфальтобетонное покрытие на мощение, рекламные конструкции с таким массивным бетонным фундаментом, как мы видим здесь. Из трехметрового тротуара остается там метр для прохода граждан», — каже Олексій Самійлик, заступник директора департаменту комунального господарства та капітального будівництва міської ради.
Велика кількість незаконної реклами у нашому місті — це наслідки недобросовісної роботи попердніх очільників різних відомств, які надавали дозволи на її встановлення. Так кажуть нинішні. Коли на неї натикаються, переважно під час реконструкцій тротуарів, починають перемовини з її власником, аби перенести рекламу на те місце, де вона заважати не буде. Однак домовитися виходить не завжди.
Читайте також: В Днепропетровске 5,5 тысяч незаконных вывесок
«Предлагали перенести рекламную конструкцию на подобные места, только устанавливать их уже без нарушений. Они были игнорированы, поэтому мы будем их демонтировать и в дальнейшем уже разбираться либо в суде, либо каким-либо законным способом», — розповідає Віталій Сітніков, начальник комунального підприємства адміністративно-комунального управління міської ради.
Наприклад, цього разу камнем спотикання стала конструкція, на яку почепили рекламний банер однієї АЗС. Самостійно фірма її не прибрала і не узаконила, тому представники влади вирішили її демонтувати. На захисті реклами стали молодики у формі.
З горем пополам, не дочекавшись міліції, банер все-таки зняли, далі стала черга за металевою конструкцією. Працівники заправки не дозволили демонтажникам працювати інструментом — поруч пожежонебезпечний об’єкт. Раптом іскра вискочить. Тож їм прийшлося все робити вручну. Менеджер компанії каже, що готовий був усе узаконити, однак не встиг. А був проти демонтажу через відсутність документів.
«Я не против того, что демонтируют рекламную конструкцию, но я хотел бы увидеть от этих людей допуск на работу на пожароопасном объекте», — говорить Богдан Демус, регіональний менджер компанії, яка встановила рекламну конструкцію.
Те, що об’єктом боротьби стала лише така маленька конструкція — це тимчасово, говорять представники влади. Далі вони обіцяють демонтувати і більш серйозні об’єкти. Просто вони дають шанс підприємцям зробити все легально.