У Дніпрі зросла кількості безпритульних тварин

08.05.2024 12:45   -

Війна – страшне випробування для людей та для братів наших менших. У прифронтовому Дніпрі останнім часом відчутно зросла кількість безпритульних тварин. На жаль, багатьох собак та кішок залишили на вулиці господарі, які виїхали з Дніпра за кордон. Додалися тварини, яких привезли до нашого міста із зони бойових дій. Собаки, що втратили будинок і господарів, переміщуються з територій, де йдуть активні бої. Деяких собак та кішок вивозять з-під обстрілів у безпечніший Дніпро зооволонтери та небайдужі військовослужбовці, повідомляє «Наше Місто».

У Дніпрі і до війни, і зараз проблемою бездомних тварин максимально активно займається міське комунальне підприємство “Зооконтроль”. До того ж, діє виключно гуманними, цивілізованими методами. У “Зооконтролі” констатують: зростання кількості безпритульних тварин – це сумний наслідок  війни, яку країна-агресор розв’язала проти України.

Фахівці комунального підприємства всіма силами намагаються зменшити чисельність безпритульних тварин, для чого забирають безпритульних собак та кішок з вулиць, а потім дбають про них – лікують, стерилізують та вакцинують. Собаки повертаються на місце проживання стерилізовані та щеплені від сказу.

Продовження та інші Новини Дніпра читайте за посиланням.