У Дніпрі обрали команду, яка перемогла у воркшопі «Сучасний Арт-простір – виклики сьогодення» в рамках фестивалю DASfest

08.05.2024 10:29   -

У Дніпрі в рамках фестивалю DASfest провели воркшоп «Сучасний Арт-простір – виклики сьогодення». Під час заходу молоді архітектори і дизайнери у складі трьох команд презентували свої проєкти щодо оновлення приміщення комунального підприємства ДніпроАртСтейдж.

«Цей воркшоп розрахований на те, аби побачити очима молодих архітекторів і дизайнерів ідеї переосмислення цього простору. Кожна з трьох команд представила свою ідею того, як цей простір може змінитися і розвиватися. Дуже цікаво було побачити зі сторони погляди молоді. Вони можуть бути як глядачами цього простору, так й учасниками. Можливо, у подальшому команда-переможниця долучиться до проєкту оновлення цього простору», – сказала директорка Будинку спілки архітекторів, фестивалю DASfest Яна Куницька. 


Оцінювало презентовані проєкти журі під головуванням головного архітектора Дніпра Дмитра Волика. За результатами голосування перемогла команда «42». Вони отримала грошову винагороду. 


«Головна ідея нашого проєкту щодо оновлення простору ДніпроАртСтейдж — очистити приміщення від зайвих нашарувань і додати те, що допоможе розкрити його функціонал цілком. Основну увагу приділили глядацькій залі. Презентували особливу конфігурацію зали у формі амфітеатру. Вона — камерна та компактна. Усім глядачам гарно видно сцену. Куліси допомагають взаємодіяти із сценічним простором. Застосували імпровізований вихід до гримерки. Також важлива частина нашого проєкту — вхідна група, яка, передусім, інформує, зацікавлює глядача. Звісно, нам приємно, що нашу роботу оцінили, і команда перемогла. У цілому хотілося б, аби цей простір трансформувався і був привабливим», – додає кураторка команди «42», архітекторка Таїсія Кожанова. 


Організатори фестивалю  DASfest також додають, що простір ДніпроАртСтейдж розрахований на творчу дніпровську молодь і дає їм можливість реалізувати нові проєкти. Це чудова можливість для досвідчених митців і тих, хто тільки хоче про себе заявити як про неординарну творчу особистість.