У Дніпрі завершився перший етап реконструкції скверів на проспекті Петра Калнишевського

12.10.2020 21:00   -

У Дніпрі на проспекті Петра Калнишевського в скверах у районі будинків №№ 12 і 24 завершився перший етап реконструкції. Так, вже облаштовано нові пішохідні доріжки, лави с підсвіткою, освітлення, газони та дитячі майданчики. 

«Перший етап охоплював укладання нового рулонного газону та автоматичної системи поливу. Для завершення реконструкції залишилося по всьому периметру скверів встановлення дерев’яних лав з неоновою підсвіткою. Таке освітлення додасть «родзинки», якої раніше не було. До нас також зверталися місцеві мешканці, щоб було встановлено спинки на лавах, що ми також врахували й зробимо. Для дитячої інсталяції буде укладено жовту гумову наливну підлогу для забезпечення безпеки. Такого в місті ще не було, і це буде виглядати сучасно. В цьому питанні Індустріальний район заклав старт подібних реконструкцій скверів в різних локаціях міста. Подібні сквери будуть з’являтися і в інших районах. Програму мера Бориса Філатова «Місто без околиць» у реальності можливо побачити саме тут і зараз», – зазначив депутат міської ради Сергій Пустовий. 

Головний спеціаліст відділу забезпечення діяльності міського голови та його заступників Антон Андрієнко додав, що це один з реалізованих проєктів в рамках реконструкції міста, де з’являться урбаністично правильні локації для відпочинку дніпрян. 

«Таким чином містяни мають змогу відпочивати не лише в середмісті, а й у «спальних районах». Додатково це створює внутрішній міський туризм, який дозволяє краще пізнавати своє місто. Ці сквери на проспекті Петра Калнишевського чудово вписуються у композицію з технопарком, який знаходиться неподалік. Таким чином у місцевих мешканців є три місця, де можна відпочивати. Після завершення робіт ці локації стануть «перлиною» проспекту Калнишевського», – розповів Антон Андрієнко. 

Місцеві мешканці задоволенні новим місцем відпочинку. Так, дніпрянин Володимир Мамченко згадує, що з кінця 80-х років ці місця були в занедбаному стані: «Це місце раніше навіювало зневіру. Наразі ми дуже задоволенні реконструкцією скверів. Тепер є місце, де можна вийти та відпочити з родиною після роботи». 

Задоволена новим місцем відпочинку і городянка Ірина Каменська: «Раніше тут був «притончик» неблагонадійних людей. Тепер же усе розрівняли, встановили освітлення, урни, лави та інсталяцію для дітей. Ми дуже задоволені і вдячні за це меру Борису Філатову і нашому депутату Сергію Пустовому». 

Дніпрянка Наталя Виноградова задоволена тим, що тепер є де прогулятися з дитиною: «Раніше таких місць для прогулянок не було. Тепер дуже гарно у скверах. Нам подобається доброустрій, і ми за нього вдячні міському голові».

Сергій Пустовий додав, що остаточно роботи будуть завершені до кінця місяця. Окрім цього, ще три локації, які від радянських часів не реконструювалися, зазнають змін.