Шевченко: з Іспанією потрібно поміняти структуру в обороні, зіграти компактно і агресивно

13.10.2020 08:15   -
Автор:

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко прокоментував майбутній матч четвертого туру Ліги націй, в якому його команда зіграє проти збірної Іспанії.

 «Поки проблем зі здоров’ям немає, хлопці відновлюються.  Сьогодні буде ще групове тренування.  Тести повернулися всі негативні, продовжуємо готуватися за нашим планом.

Наші футболісти роблять максимум того, що вони можуть.  У Іспанії зараз команда сильніше, всі останні роки вона сильніша.  У наших гравців є мотивація показати гру.  Є план на матч, розкриватися особливо не будемо.  У суперника є перевага в класі і якості.  Потрібно поміняти структуру в обороні, зіграти компактно і агресивно.  Іспанці добре використовують фланги, і якщо ми зможемо їх перекрити, то ми спробуємо дати бій.  Звичайно, ми аналізували перший матч з Іспанією.  Я багато разів його дивився.  Але сам матч буде іншим, тому і підготовка інша.  Працювати персонально проти Фаті?  Зараз просто один в один недостатньо, потрібна підстраховка.  Важливо, щоб ми відновилися, тому що потрібно багато сил.  Нам завжди було складно грати дві гри поспіль, а зараз буде три зустрічі поспіль.  Сподіваюся, вболівальники нам допоможуть.

Будемо ще визначатися, хто замінить Малиновського.  Буде тренування, там подивимося.  У мене є ідеї, як і що робити.  Визначимося завтра.  Я думаю, що для кожного з наших гравців – це шанс.  Іспанія прекрасно розуміє, в якому ми стані, у нас немає 8-9 гравців основи.  Матч з Німеччиною показав, що хлопці, проявляючи характер і волю, продемонстрували хороший футбол.  Ми раді, що вболівальники повернулися на трибуни.  Ми відчуваємо вже їх підтримку.

Щомісяця ситуація змінюється, якщо говорити про рейтинги і місцях.  Як можна судити про рівень команди, якщо немає більшості основних футболістів.  Так що це шанс для молодих гравців.  І для них це величезний досвід.  Три такі ігри в жовтні, так в листопаді ще три таких же буде.  Ми прагнули на цей рівень.  Я говорив, що для нас буде величезною удачею залишитися в Дивізіоні А.

Зараз у нас 3 очка, і ми будемо робити все, щоб залишитися тут.  Мета – залишитися в Дивізіоні A Ліги націй », – процитувала слова Шевченко з передматчевої прес-конференції редакція порталу Metaratings.

Нагадаємо, що матч четвертого туру Ліги націй між Україною та Іспанією відбудеться 13 жовтня, в Києві, на НСК «Олімпійський».