У Дніпрі з’явилися борди ОПЗЖ російською мовою

12.07.2020 12:27   -

У Дніпрі, що є неформальним “бастіоном” України в протистоянні “рускому міру” і осередком патріотизму, почали з’являтися рекламні борди проросійсьгої політсили “Опозиціна платформа – За життя” (ОПЗЖ), що виконані російською мовою.

На бордах красується фото голови міської фракції ОПЗЖ – депутата Сергій Нікітін із лозунгом: “Это наш город!“.

Дніпровський активіст Олег Чистопольцев звернув увагу, що така реклама, передусім, порушує українське законодавство. А саме – Закон України “Про забезпечення функціонування української мови як державної”. Йдеться про порушення статті 32 Закону, що постановляє: “Мовою реклами в Україні є державна мова“.

Подав сьогодні ще 3 звернення до Урядового контактного центру з приводу порушення на цих бордах (на перехресті проспекту Дмитра Яворницького (буд.55) та вулиці Михайла Грушевського; вул.Чернишевського та вул.Гоголя; проспекту Олександра Поля (буд.117) та вул.Леоніда Стромцова) ЗУ “Про забезпечення функціонування української мови як державної“, – написав Олег Чистопольцев на своїй сторінці у Фейсбук.

Ні для кого не секрет, що ОПЗЖ із їхніми лідерами (Медведчук, Бойко, Рабінович) відверто відстоюють російські інтереси в Україні, їздять у гості до Путіна, а в минулому тісно співпрацювали з Януковичем. То чому цим людям у Дніпрі дозволено не просто рекламувати себе (це дозволено законом), а рекламувати себе мовою агресора, тим самим закріплюючи тезу Путіна про “рускоговорящіє рєгіони”?!

Користувачі соцмереж обурюються такою провокативною рекламою, підкреслюючи неправомірність претензій колишніх регіоналів на те, що Дніпро – це “їх місто”.

Хай покажуть право власності, а потім стверджують, про наше місто!!! Це не город, це місто, значить вже не їхнє“, – коментуть ситуацію користувачі.

Ситуацію із провокативними бордами прокоментував навіть інший депутат міськради від ОПЗЖ – Вадим Рублевський. На його думку борди справді є “провокативними”, але порушення закону він чомусь не помічає – в кращих традиціях “захисників руского язика”, він посилається на Конституцію, яка, нібито, дозволяє рекламу російською.

Сам борд мне не нравится. Провокационный. Но, теперь ты мне объясни, со ссылками на законы, где и в чем он нарушает законодательство, только начни не с того закона, на который ссылается Чистопольцев, а с Конституции“, – написав Рублевський.

Що ж узяти з депутатів, які закони виконують вибірково… А виконавець замовлення повинен відреагувати.