У Дніпрі вирішували, куди вивозити сміття після закриття полігону

27.10.2016 14:36   -
Автор:

27 жовтня у Дніпровській міській раді зібралися представники міської, обласної влади та громадськості, щоб визначити нове місце для розташування полігону твердих побутових відходів.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на міськради Дніпра.
Нагадаємо, на останній сесії міськради депутати вирішили закрити полігон «Правобережний» та провести його рекультивацію до 2020 року, адже він розташовується неподалік мікрорайону Діївка і негативно впливає на здоров’я людей. «Зараз ми розглядаємо два варіанти розташування нового полігону – це Солонянський та Дніпровський райони. Після засідання тимчасової комісії ми доручили управлінню земельного кадастру разом з управлінням екології міста підібрати певні землі, балки, яри, щоб екологи могли детально пропрацювати можливість розміщення на них полігону», – зазначи в голова тимчасової комісії, яка визначає нове місце для звалища, Каміль Примаков.
Також на нараді вирішили, що полігон розташовуватиметься на відстані щонайменше три кілометри від населених пунктів. Використовувати нове сміттєзвалище планують не один десяток років, тому територію шукатимуть велику – 40-50 гектарів. Крім того, члени тимчасової комісії розглядають можливість побудови поруч з полігоном переробного комплексу, що дозволить зменшити кількість відходів для захоронення.