У Дніпрі вшанували пам’ять загиблих в ІЛ-76 військових

15.06.2021 13:29   -

На Алеї пам’яті біля ДніпроОДА вшанували пам’ять військових, які загинули з збитому літаку ІЛ-76. Трагедія сталася неподалік Луганська в 2014 році. 

14 червня 2014 року о 0:51 годині літак Іл-76, на борту якого перебували 9 членів екіпажу та 40 військовослужбовців, під час заходу на посадку на аеродром міста Луганськ, був підбитий російськими окупантами з зенітно-ракетного комплексу. Літак вибухнув у повітрі і врізався у землю поблизу території аеропорту. Весь екіпаж літака та особовий склад десанту загинули. На той час це була найбільша одночасна втрата Збройних Сил України за весь період незалежності.

Вшанувати пам’ять загиблих прийшли їхні рідні, побратими, небайдужі мешканці області.

«Вже сім років минуло в дня трагедії. Пам’ятаємо Героїв.  Вклоняємося їхньому подвигу. Дякуємо за можливість жити під мирним небом», – сказав заступник голови Дніпропетровської ОДА Іван Начовний.

Заспівали Гімн України. Героїв вшанували хвилиною мовчання Священнослужителі провели панахиду До стел поклали квіти.

«Доки ми пам’ятаємо – Герої живі. Найменше, що можемо зробити, – це збиратися на такі зустрічі, згадувати їх. Ми завжди приходимо з дітьми. Вони мають знати: якби не ці хлопці, у них не було б такого яскравого майбутнього», – поділилася дружина учасника АТО Юлія Гурінова.