У Дніпрі влаштували змагання між поколіннями з екологічної тематики

29.07.2021 11:05   -


28 липня у Молодіжному центрі Дніпра влаштували екобатл поколінь. У ньому взяли участь представники учнівського самоврядування та слухачі Університету третього віку. Їм запропонували позмагатися в інтелектуальній вікторині «Kahoot» на екологічну тематику, а потім створити креативну екосаморобку. 

«Ідея організувати захід, де було б цікаво провести час представникам різних поколінь, належить нашій активній молоді. Ми охоче підтримали цей задум і сьогодні втілюємо його у життя. Наразі у батлі беруть участь 20 осіб. Це перший наш досвід. У майбутньому ми плануємо залучати більше учасників, адже синергія поколінь завжди буде цікавою, тому що є про що говорити, чим ділитися і таким чином змінювати формати проводження часу», – зазначила заступниця директора департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання ДМР Анна Браткова.

Зі свого боку голова молодіжної ради Дніпра Рафаель Кіжнер додав: «Для нас важливо, що учні можуть спілкуватися не тільки із родичами або знайомими старшого покоління, а й мати можливість почути думки сторонніх людей поважного віку. Дуже добре, що й представники УТВ погодилися підтримати нашу ідею та прийти позмагатися. Їм це цікаво. А оскільки наша тема стосується екології, то сьогодні ми також вирішили створити у нашому молодіжному центрі зону для сортування сміття. У нас вже є окремі контейнери для збирання паперу, скла та пластику. Тож відтепер ними користуватимуться більш ніж 100 представників молоді, які відвідують центр щодня».

Учасниця батлу, слухачка Університету третього віку Надія Трапезнікова, задоволена заходом: «Це для нас новий та цікавий досвід. Також корисно поспілкуватися із молоддю, дізнатися її думку щодо збереження екології. Зі свого боку ми можемо показати та розказати про те, як можна повторно використовувати речі, які часто викидають. Сподіваюсь, що їм це буде корисно».

Представниця учнівського самоврядування Марія Волошина також отримала позитивні емоції від заходу: «Ми хоч і різні покоління, однак тема збереження екології нас об’єднує. Не можна сказати, що наразі ми вирішимо хоч якусь глобальну проблему, але те, що ми про це говоримо, – це вже результат. Мені подобається таке спілкування, ми демонструємо свої знання, наші опоненти свої, і це цікаво».

Після завершення змагань усім учасникам змагань вручили подарунки.