У Дніпрі відкрито нову амбулаторію

01.05.2021 10:23   -

Окремий вхід для пацієнтів з температурою та повністю обладнане приміщення для маломобільних. 30 квітня відчинила двері зроблена з нуля амбулаторія центру первинної медико-санітарної допомоги № 7, що по вулиці Надії Алексєєнко, 106. На реконструкцію знадобилось два роки, – повідомляє Дніпровська міська рада.

«Загалом на капремонт витратили 6 млн 100 тис. грн. Ми відкрили амбулаторію, щоб мешканцям району було зручно отримувати первинну медичну допомогу, бо найближчий амбулаторний центр розташовувався на Титова», — розповів генеральний директор КНП «Дніпровський центр первинної медико-санітарної допомоги № 7» Віктор Дубовик.

Нова амбулаторія розташовується між багатоповерхівок, тому пацієнти пішки можуть дістатися центру надання первинної допомоги. З 8:00 до 20:00 працюватимуть тут три сімейних лікарі за визначеним часом, три медсестри, а у реєстратурі позмінно дві людини.

«Усе обладнання – сучасне. У кожного лікаря є кабінети для прийому, окремий кабінет для щеплення, для збору аналізів, маніпуляційна. Найголовніше, що у нас є окремий кабінет-ізолятор для людей, у яких є вже температура, такі пацієнти заходитимуть через інший вхід і не перетинатимуться з тими, хто пройшов лікування. Приміщення амбулаторії обладнане для маломобільних і для людей з порушенням зору, кожна інформаційна табличка додатково має текст шрифтом Брайля. Ми дуже чекаємо на людей з цього району, які підпишуть з нами декларацію. Маємо досвід у роботі більше як 20 років», — поділилася завідувачка амбулаторії ДЦПМСД № 7 Світлана Кустова.

Пацієнтка Анжела Огієнко в захваті від доступності центру, ділиться, що десятки років доводилося лікуватися далеко від дому: «Зараз до міської амбулаторії європейського рівня я буду йти десяток метрів усього. Я вже маю підписану декларацію з сімейною лікаркою, яка тут прийматиме пацієнтів. А сьогодні зайшла привітати медиків з першим днем роботи тут».