Сьогодні святкують День праці, весни та любові, а віряни відзначають Страсну або Велику суботу

01.05.2021 11:22   -

Сьогодні, 1 травня, у світі святкують Міжнародний день праці.

1 травня у багатьох країнах світу відзначається міжнародне свято – День праці (Свято Весни і Праці), яке спочатку носило назву День міжнародної солідарності трудящих.

Довгий час Першотравень був символом революції, непримиренної класової боротьби, мав «політичне забарвлення» і відзначався демонстраціями, прикрашеними портретами політичних діячів, передовиків виробництва, гаслами, закликами, плакатами і діаграмами про досягнення в тій чи іншій галузі народного господарства, науки, культури. Але поступово цей контекст губився.

Сьогодні свято відзначається в 142 країнах і територіях світу 1 травня або в перший понеділок травня. Для ряду країн традиція збирати людей під прапори профспілок ще збереглася, але в більшості держав це все-таки не політичне свято, а саме День праці, яскраве весняне свято, коли організовуються народні гуляння, виступи артистів, ярмарки, мирні ходи і безліч розважальних заходів. А для когось це просто ще один вихідний, протягом якого можна відпочити або провести час з сім’єю.

Міжнародний день праці - фото 457524

Також сьогодні відзначають день, створений саме для того, щоб ви почувались краще. Він називається Глобальний день любові! Це день про те, щоб дарувати любов собі та поширювати любов по світу.

Глобальний день любові розпочався через Фонд любові, некомерційну організацію, яка має на меті повернути безумовну любов у світ. Фонд розпочав свою діяльність із засновника Гарольда В. Беккера, гуманітарія, який допомагав людям з 1985 року після того, як у його матері діагностували рак. Незважаючи на те, що він продовжував кар’єру в коледжі в галузі управління бізнесом і був у цьому хороший, він залишив бізнес-індустрію, щоб здійснити свою мрію про радісне життя, допомагаючи іншим досягти цього. 

Гарольд Беккер заснував “Всесвітній день кохання” як спосіб внести позитивну перспективу в те, що відбувається у навколишньому світі. Для Фонду любові мова йде про приведення безумовної любові до загального бачення того, як люди сприймають світ. Фонд любові оголосив Глобальний день любові як щось, у чому кожен може взяти участь з 2007 року, переконавшись, що повідомлення про любов поширюється на всіх. Фонд любові заохочує кожного висловлювати любов способом, який вони знають, і цим сподіваються змінити спосіб сприйняття людьми світу на крок за кроком. 

І який ефект це справило. З моменту першої події, а згодом і першої, відкритої для всіх людей у ​​всьому світі, Глобальний день любові мав задоволення залучати губернаторів та мерів, а також інших відомих членів місцевого та національного уряду. Окрім цього, нації та громади долучились до всесвітньої любові. У той же час додаткові тисячі, можливо, навіть сотні тисяч, поширюють бадьорість і прихильність до власних подій, розсіяних по всій планеті. 

З Глобальним днем ​​любові є шанс пам’ятати, що у світі є якась любов, навіть якщо вона не здається такою тривалий час. 

Тож, якщо ви відчуваєте, що готові до любові, не забудьте взяти участь у Всесвітньому дні любові та поділіться своєю прихильністю до всіх, включаючи себе, з рештою навколишнього світу.

Віряни відзначають Велику суботу і згадують поховання Ісуса Христа – шостий день Страсного тижня, поховання та перебування Ісуса Христа у гробі і Його зішестя в пекло. На другий день перебування тіла у гробі, зішестя душею в пекло для сповіщення там перемоги над смертю і визволення душ. Це останній день перед Великоднем.

Історія свята:
У перший день після розп’яття і поховання Христа, з самого ранку, у прокуратору Пілата прийшли первосвященики в супроводі фарисеїв. Вони попросили поставити біля труни Ісуса варту, щоб учні не викрали тіло і не сказали, що Він воскрес. Понтій дозволив виставити охоронців, а на камінь, який закривав скелю, накласти печатку.

Учні поклали тіло Спасителя в нову печеру в скелі, де до того нікого не ховали. Варта підтвердила, що ніхто не міг ступити всередину або вийти назовні. Це згодом послужило доказом справжнього дива – воскресіння Сина Божого.

На другий день перебування у гробі Ісус спустився в пекло, і поламав його ворота. Він приніс в темряву пекла світло євангельської проповіді і сповістив про перемогу добра над злом. Спаситель спустошив пекло, забрав з собою Адама, Єву, всіх праведників і привів їх в райську обитель. Зішестям в пекло Ісус завершив Свої спокутні муки за людство.

Сьогодні – Велика субота: звичаї і традиції – Новини Полтавщини
На другий день перебування у гробі Ісус спустився в пекло, і поламав його ворота / Фото з відкритих джерел


Міжнародні свята

  • Міжнародний день праці.
  • День глобальної любові.
  • Міжнародний день соняшнику.
  • День захисту носорога.
  • День директорів шкіл.