У Дніпрі відкрили фотовиставку до Дня захисників, українського козацтва та створення УПА

12.10.2021 18:36   -

У холі Дніпропетровської облдержадміністрації відкрили фотовиставку «Захист. Слава. Перемога». Її приурочили до Дня захисників та захисниць України. Побачити світлини можуть усі охочі. Вхід вільний, – повідомляє ДніпроОДА.

«Напередодні свята відкрили у холі ДніпроОДА невелику виставку. Вона показує, яким є українське військо. Побачити її зможе кожен відвідувач облдержадміністрації», – сказав заступник директора департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Ігор Куліковський.  

На стендах – 20 світлин Це фото української армії, починаючи з 2010 року і до сьогодення. «Перша думка, коли побачила фото: «Це ж не наша армія». Але, роздивившись, зрозуміла, що це дійсно українське військо. Наша техніка, обличчя справжніх воїнів. Чудово, що кожен може прийти та подивитися, яка насправді потужна наша армія», – сказала волонтерка та колишня військовослужбовиця Дар’я Андрусенко-Якотюк.

Є кадри з багатонаціональних військових навчань «Сі Бриз», які проводяться на території України.

«Такі проєкти популяризують українську армію. Вони потрібні для підняття морального духу та престижу військової служби», – сказав ветеран війни Микола Григоряк.

Побачити фотовиставку можна впродовж двох тижнів за адресою: м. Дніпро, просп. О. Поля, 1.

День захисника України відзначають з 14 жовтня 2014-го. У 2021-му свято отримало назву День захисників та захисниць України.