У Дніпрі в управліннях реєстрації актів цивільного стану з початку року зареєстрували 149 шлюбів

16.06.2024 15:42   -

У Дніпрі попри війну містяни продовжують створювати родини. Для цього місто зробило кілька локацій, куди люди можуть прийти та оформити шлюб.

Один з таких відділів є у ТЦ «Наша Правда» ЦНАП «Лівобережний».

«З метою державної реєстрації шлюбу між жінкою та чоловіком особисто подається заява про державну реєстрацію шлюбу до органу державної реєстрації актів цивільного стану. Особи, які бажають зареєструвати шлюб, мають досягти шлюбного віку – 18 років на день реєстрації шлюбу. За заявою особи, яка досягла шістнадцяти років, за рішенням суду їй можуть надати право на шлюб, якщо буде встановлено, що це відповідає її інтересам. Для проведення церемонії у нас є облаштоване місце, тож усіх запрошуємо», – розповіла начальниця відділу РАЦС «Лівобережний» Катерина Слінченко.

Аби зареєструвати шлюб, наречені пред’являють наступні документи:

– паспорт або паспортний документ та РНОКПП (ред. – Реєстраційний номер облікової картки платника податків);

– документи, що підтверджують припинення попереднього шлюбу (за наявності);

– військово-облікові документи (за наявності);

– якщо нареченим або одному з них  відповідно до Сімейного кодексу України знижено шлюбний вік, то пред’являється рішення суду про надання права на шлюб.

«Станом на 14 червня в управлінні реєстрації актів цивільного стану зареєстрували 149 шлюбів, з них:  у Лівобережному – 78, у Правобережному – 46 та у Центральному – 25», – розповіла головна спеціалістка відділу реєстрації актів цивільного стану «Лівобережний» управління реєстрації актів цивільного стану департаменту адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міської ради Ольга Мазанова.

В управлінні існує 3 локації, де можна провести урочисту реєстрацію шлюбу. Вони розташовані за адресами:

1. пр. Слобожанський, 31-Д, ТЦ «Наша Правда» (Відділ “Лівобережний”);

2. вул. Марії Кюрі, 5, ТРЦ «Neo plaza» (Відділ “Правобережний”);

3. вул. Нижньодніпровська, 17, ТРЦ «Караван» (Відділ “Лівобережний”).

«Крім цієї послуги усі наші ЦНАПи продовжують надавати ще кілька сотень інших послуг, які можуть отримати як дніпряни, так і гості міста. Це і реєстрація речових прав на нерухомість, приватизація квартир, реєстрація місця проживання, реєстрації смерті та народження дитини тощо», – розповів директор департаменту адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міської ради Андрій Пономарьов, який 16 червня є черговим по місту.

Він також перевірив укриття в КЗО «Середня загальноосвітня школа № 8» ДМР по вул. Прапорній, 23.

«Це найпростіше укриття – безпечне. У ньому можна розмістити 520 осіб. Тут є вентиляційна система, протипожежна сигналізація. Також укриття забезпечене електроживленням, штучним освітленням, системами водопроводу та каналізації, є 2 санвузли. Укриття обладнане місцями для сидіння та відпочинку, питною та технічною водою, засобами для надання медичної допомоги, шанцевим інструментом. Також тут є генератор», – додав Андрій Пономарьов.