У Дніпрі студенти вийдуть на акцію протесту проти “Дніпрогазу”

09.11.2017 22:30   -
Автор:

У Дніпрі студенти університету митної справи та фінансів збираються на акцію протесту проти “Дніпрогазу”. Про це заявили організатори заходу на своій сторінці в соціальній мережі “Фейсбук”, повідомляє інтернет-видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ“.
Як йдеться у повідомленні, на балансі Університету митної справи та фінансів знаходяться 4 газові котельні. Станом на 09.11.2017, Публічне акціонерне товариство «Дніпрогаз», яке безпосередньо виступає оператором газорозподільної системи, відмовляє у їх підключенні до системи, вказуючи на те, що Університет повинен провести реконструкцію котелен. Зазначається, що заборгованості за постачання газу немає.
Читайте также: “Батькивщина” пообещала завалить судебными исками газовых монополистов области
Безпосередньо студентський парламент Університету звертався до адміністрації з проханням прояснити ситуацію: “Нас запрошували як і на робочі наради, так і на засідання вченої ради й ректорату. Звертаючись до всіх представників відповідних органів, ми не отримали допомоги у вирішенні цього питання.
На сьогоднішній час, порушуються санітарні норми, відповідно до яких в навчальних кабінетах, лабораторіях, актових залах повинно бути не менше 18 градусів. Температура у 5-8 градусів на робочих місцях небезпечно впливає на людину, що приводить до погіршення стану здоров’я студентів навчального закладу.
У студентських гуртожитках УМСФ проживає більше 1500 студентів та викладачів, які обурені цією ситуацією. Вже близько 100 студентів принесли довідки про хворобу, спровокованими саме холодом. Саме він унеможливлює навчання в Університеті та проживанні в гуртожитках! Кількість невдоволених студентів постійно зростає.
Читайте также: Сколько Днепр потратит на Новый год
Якщо розглядати Закон України «Про вищу освіту», ніхто не може бути обмежений у праві на здобуття вищої освіти. Особи, які навчаються у закладах вищої освіти, мають право на безпечні і нешкідливі умови навчання, праці та побуту. В даному випадку, саме ПАТ «Дніпрогаз» обмежує права студентів Університету митної справи та фінансів здобувати необхідні знання для отримання вищої освіти, та проживати в гуртожитках в безпечних та належних умовах!
Відповідно до вищесказаного, на зборах студентського парламенту відбулося голосування стосовно проведення акції протесту. Студенти вже зневірилися в вирішенні цієї ситуації, і саме з ініціативи студентства, вирішено переходити до масових заходів”, – говориться у заяві.