У Дніпрі ще дві медичні установи приєдналися до системи електронного запису

18.12.2017 16:15   -
Автор:

18 грудня у Дніпровських центрах первинної медико-санітарної допомоги № 4 та 2 офіційно почав працювати електронний запис до лікаря. У тестовому режимі нову систему тут випробовували протягом останніх двох тижнів.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу міськради.
За словами виконувачки обов’язків заступника міського голови Дніпра Яніки Мерило, електронний запис запровадили вже у 9 із 12 центрів, в яких запланували цю систему. Залишилося запровадити подібну практику у центрах № 7, 8 та 10. Наразі тривають підготовчі роботи. Повноцінно систему запустять після Різдвяних свят.
«З кінця минулого року спільно з департаментом охорони здоров’я населення міськради та нашими партнерами розпочали поетапний запуск системи електронного запису до лікаря у наших центрах первинної медико-санітарної допомоги. Станом на сьогодні 1,5 тис. містян щоденно записуються до лікарів через Інтернет. Виконано достатньо великий об’єм робіт, у тому числі проведено Інтернет у центрах, закуплено для них близько 500 комп’ютерів, навчено реєстраторів, як правильно користуватися системою електронного запису тощо. Маємо багато схвальних відгуків як від пацієнтів, так і від лікарів. Отож, вже зовсім скоро усі 12 центрів міста матимуть таку зручну електронну послугу», – сказала Яніка Мерило, офіційно даючи старт новій системі у центрі №4.
Зі свого боку головний лікар цього центру Антоніна Думенко повідомила, що їхній медичний заклад обслуговує понад 135 тис. мешканців Соборного району міста.
«Паралельно з електронним записом до лікарів можна записатися за телефоном, тобто реєстратор внесе інформацію у електронну чергу, або, як і раніше, просто прийти до реєстратури. Два тижні випробовуємо у тестовому режимі нову систему і відчуваємо, що вона зручна і для нас, лікарів, і для пацієнтів – це економить час і упорядковує роботу», – сказала головний лікар центру №4.
Директор із впровадження компанії Helsi Євген Донець зазначив, що у Дніпрі систему електронного запису до лікаря запустили у п’яти центрах. «Helsi.me вже успішно працює в реєстратурах дніпровських центрів № 1, 9, 12 і от від сьогодні офіційно вже у другому та четвертому. Загалом впровадження таких електронних сервісів означає, що медицина стає ближчою до пацієнтів», – сказав він.
Пацієнт Володимир Тимченко поділився своїми враженнями від користування новим сервісом: «Завітав сьогодні на прийом до сімейного лікаря, записавшись через Інтернет. Вийшло дуже зручно – прийшов на зареєстрований час і не довелося сидіти у черзі під кабінетом та довго чекати».