У Дніпрі розпочинають культурний проєкт для творчого розвитку дітей-сиріт

29.06.2021 15:28   -

Департамент соціальної політики Дніпровської міської ради підписав меморандум про співробітництво з благодійним фондом «Історія успіху». В його рамках започатковано однойменний культурний проєкт, направлений на творчий розвиток дітей-сиріт та дітей, які позбавлені батьківського піклування.

«Мета цього культурного проєкту – виявлення творчих дітей та розвиток їхніх здібностей у закладах, які підпорядковані департаменту соціальної політики, а також дітей, які виховуються в прийомних сім’ях, перебувають під опікою в дитячих будинках сімейного типу. Адже дуже важливо вчасно побачити потенціал та допомогти дитині його реалізувати у житті», – розповіла начальниця управління – служби у справах дітей департаменту соціальної політики Дніпровської міської ради Ганна Довготько.

Для того, аби взяти участь у проєкті, дітям потрібно буде написати есе на тему «Що таке щастя?». Вік учасників – від 10 років.

За словами Ганни Довготько, найближчим часом відбудеться круглий стіл з керівниками підпорядкованих закладів та опікунами дітей, де їм повідомлять подробиці участі в проєкті.

«Дніпро – перше місто, де ми проводимо проєкт саме такого формату. У планах, застосовуючи досвід Дніпра, реалізувати цей проєкт в усіх регіонах нашої країни. Після написання есе ми побачимо, хто з дітей має схильність до письменництва. Їхніми зірковими наставниками стануть найвідоміші письменники сучасності: Оксана Забужко, Василь Шкляр та ін. Ми хочемо заоохотити дітей до участі, тож за підтримки Міністерства соціальної політики діти зможуть отримати путівки до найкращих таборів України», – сказав засновник благодійного фонду «Історія успіху» Ігор Болдін.