У Дніпрі рятувальники виявили тіло потонулого рибалки

16.02.2021 10:51   -

Головне управління ДСНС України у Дніпропетровській області повідомляє про сумну знахідку – у місті Дніпро рятувальники виявили тіло загиблого рибалки.

Тіло чоловіка, орієнтовно 40 років, який примерз до криги на річці Дніпро, надзвичайники за допомогою аварійно-рятувального обладнання доправили до берега.Подія трапилася 15 лютого, поблизу вулиці Мостова Новокодацького району обласного центру, на відстані 250-300 метрів від берега“, – уточнюється в повідомленні.

May be an image of body of water

Працівники ДСНС нагадують про небезпеку виходу на кригу водойм – попри сильні морози і міцну кригу, місцями вона залишається тонкою.

15 лютого під час виїзної пресконференції біля одного з водоймищ Дніпра представники департаменту громадського порядку і цивільного захисту ДМР та державної служби України з надзвичайних ситуацій закликали мешканців міста дотримуватись правил поведінки на льоду.

«Нещасні випадки нерідко трапляються з людьми, які не дотримуються основних правил безпеки під час перебування на льоду. Крига на водоймах – це місце підвищеної небезпеки. Тому кожен громадянин передусім має бути відповідальним. Особливо треба звертати увагу на температурний режим: не виходити на лід під час потепління», – сказав заступник директора департаменту громадського порядку і цивільного захисту ДМР Максим Джихур.

Заступник начальника 8-го державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області Олександр Лимар розповів про особливості орієнтації на льоду: «На водоймах безпечним вважається лід синюватого або зеленкуватого відтінку завтовшки не менше ніж 7 сантиметрів при температурі повітря нижче нуля. Якщо на кригу виходить група людей, то її товщина має становити не менш як 15 сантиметрів, а люди мають дотримуватися дистанції у 5 метрів. Небезпечним вважається лід білого та сірого кольору, бо це свідчить про наявність рідини у товщі льоду. Найнебезпечніші місця – біля берегів, серед зарослів очерету».

May be an image of сніг

Найчастіше в біду потрапляють рибалки. Цьогоріч у Дніпрі взимку водолазно-рятувальну групу 16 разів залучали до роботи. Одну людину врятувати не вдалося.

Дніпрянин Владислав зимову риболовлю дуже полюбляє, каже, що дотримується правил безпеки: «Я вже понад 3 роки виходжу взимку рибалити. За цей час навчився розуміти, коли крига міцна, а коли не дуже. Крім того, я знаю правила поводження на льоду і що робити у разі виникнення небезпечної ситуації», – сказав чоловік.

Аби запобігти неприємностям, не виходьте на лід, якщо не знаєте його товщину, та не підходьте близько до ополонок. Якщо стали свідком нещасного випадку, негайно повідомте службу порятунку за телефоном 101.