Ситуація на Донбасі: три порушення режиму тиші за минулу добу

16.02.2021 10:33   -

За повідомленням прес-служби ООС, минулої доби російсько-терористичні війська на Донбасі тричі відкривали вогонь у бік українських позицій. Бойовики вели вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів різних систем, а також великокаліберних кулеметів.

Так, неподалік Славного, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” збройні формування Російської Федерації вели неприцільний вогонь в бік українських позицій зі станкового протитанкового гранатомета, а біля Опитного – з ручного протитанкового гранатомета.В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ”, поблизу населеного пункту Світлодарськ, російсько-окупаційні війська здійснили провокаційні обстріли з автоматичного станкового гранатомета та великокаліберного кулемета“, – сказано в повідомленні.

Бойових втрат і поранень в українських підрозділах не було зафіксовано.

Від початку поточної доби, 16 лютого, обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил контрольована українськими воїнами, порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Російські найманці продовжують свої небезпечні провокації не лише на лінії зіткнення – диверсійні групи створюють пастки з вибуховими пристроями навіть в тилу українських військ, де вони становлять загрозу для мирних мешканців. Так, 13 лютого – кінологічною парою Нацгвардії спільно з працівниками Служби безпеки України, біля воріт одного з покинутих будинків у місті Попасній, було виявлено «розтяжку» з прикріпленою до неї ручною гранатою Ф-1. Гвардійський службовий пес, який того дня ніс службу у складі групи, своєчасно виявив прихований «сюрприз». Пізніше, під час огляду прилеглої до будівлі території, було виявлено зброю та боєприпаси.