У Дніпрі провели спартакіаду серед слухачів Університету третього віку

21.09.2020 10:55   -

Цими вихідними в Дніпрі провели спартакіаду «Спорт заради здоров’я» серед слухачів Університету третього віку. Захід проходить у нашому місті вже другий рік поспіль. Місцем проведення цього року стала територія парку імені Т. Г. Шевченка. Відкрити захід та привітати учасників приїхала президентка федерації легкої атлетики міста та області Марина Філатова.

Тут я побачила активних, заряджених позитивом,  бадьорих людей. Тієї енергії,  яку я сьогодні відчула та отримала, мені вистачить дуже надовго. Те, як виглядають та почувають себе учасники спартакіади, говорить,  що цей проєкт необхідний. Завдяки активній позиції,  ці люди роблять добре не тільки собі, вони взірець любові та позитивного ставлення до життя, особливо для молодого покоління“, – зазначила Марина Філатова.

Розпочалася спартакіада з параду учасників. Для гостей заходу  також влаштували показові виступи з гирьового спорту, танцювальної програми «Зумба», китайської гімнастики «Плейстік».

У цьому році карантин трохи зіпсував наші плани, однак сьогодні захід проходить з дотриманням протикарантинних вимог. Між учасниками зберігається дистанція, а також всім без виключення проводять температурний скринінг. Тут, на відкритому повітрі зібралося близько 300 учасників та близько 100 гостей –  загалом близько 400 осіб“, – розповів директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики ДМР Артем Нідєлько.  

Під час спартакіади було проведено відкриті змаганнях з гри у шашки та доміно, чемпіонат міста з волейболу серед ветеранів спорту, турнір з дартсу, змагання зі спортивного орієнтування та скандинавської ходьби, турнір зі стрільби з пневматичного пристрою та з луку.  Для всіх діяла локація «Осередок здоров’я» (заміри росту, ваги, вимірювання тиску та визначення цукру в крові тощо).

Ми так довго та ретельно готувалися до цього свята, тому дуже раді,  що воно таки відбулося. Сьогодні покажемо аж три танцювальні номери. Ми радіємо, коли є можливість збиратися разом для спілкування, для занять спортом – це запалює вогонь у наших серцях“, – поділилася враженнями учасниця спартакіади Ольга Скорицька.

Для переможців змагань та найактивнішіх учасників підготували нагороди та цінні подарунки.

Як слухачка Університету третього віку,  я беру участь у всіх заходах та із задоволенням відвідую лекції. Кажуть, що друга молодість приходить до тих, хто зміг зберегти першу. Я не знаю наскільки мені вдалося зберегти свою,  але точно знаю, що другу молодість мені подарував Університет третього віку. Я та мої знайомі дуже вдячні меру за цей проєкт, за те, що до нас таке ставлення. Більше ніде в Україні немає такого університету, як у нас, і нехай нам всі по доброму заздрять“, – сказала учасниця спартакіади Тетяна Синенко.