Чесні вибори у Дніпрі під загрозою – Станіслав Жолудєв

21.09.2020 10:42   -

Голова Комітету виборців України Станіслав Жолудєв оприлюднив інформацію, що свідчить про прагнення деяких політичних сил впливати на перебіг виборів у Дніпрі.

Жолудєв надав копію звернення Комітету з приводу того, що під час засідання 15 вересня деякі члени Дніпровської міської виборчої комісії навмисно затримували роботу комісії, відмовли у реєстрації кандидатам на посади місцевого самоврядування та відмовились приймати рішення щодо належної організації роботи виборчої комісії.

«… окремі члени Комісії виявили ознаки упередженості і відмовилися голосувати за включення до порядку денного Засідання відповідного питання, посилаючись на неготовність його розглядати у цей час (член комісії від місцевої організації партії «ГОЛОС» – Текут’єва Олена Петрівна), деякі інші члени комісії підтримали дану ініціативу», – сказано в заяві.

Окрім того, представники партій «Голос», «Батьківщина» та «За майбутнє» виступили проти внесення до порядку денного питання про затвердження порядку чергувань членів виборчої комісії, чим поставили під загрозу нормальну роботи комісії та затримали підготовку до майбутніх виборів.

Ми вже повідомляли про інформацію у ЗМІ, що партію “Голос” Вакарчука в Дніпрі викупив «авторитетний» бізнесмен Петровський із серйозним кримінальним минулим. В результаті від «Голосу» в міський виборчком відразу завели одіозних махінаторів, які займаються створенням «двійників» на виборах і зривом роботи комісій.

«Така ситуація викликає стурбованість, позаяк може вкрай негативно позначитися на проведенні місцевих виборів. Вважаємо за необхідне акцентувати увагу членів Комісії на обов’язку неухильного додержання Конституції України, Виборчого кодексу та законів з питань підго товки і проведення виборів», – йдеться у зверненні.