У Дніпрі пропонують створити Музей сучасного мистецтва

11.07.2022 10:07   -

У Дніпрі пройшло засідання архітектурно-містобудівної ради, де розглянули план території, на ділянці окресленої вулицями Старокозацької, Шмідта, бульваром Батальйону Дніпро та проспектом Пушкіна. Про це повідомляє gorod.dp.ua.

Архітектори презентували проект розвитку цього кварталу. Зокрема, вони пропонують реконструкцію лікеро-горілчаного заводу, який тривалий час не працює. На його місці пропонується створити Музей сучасного мистецтва. Автори проекту припускають, що цей музей може бути присвячений історії війни нашої країни з росією. 

За проектом планується нове будівництво з новим будівництвом п’ятиповерхового адміністративного корпусу музею сучасного мистецтва та трьохповерхового підземного паркінгу.

Площа забудови – 3 105 кв м. Поверховість – 2 поверхи. Загальна площа 4 050 кв м. Площа експозиції – 2 430 кв метрів.

Максимальне одномоментне завантаження експозиції – 243 особи. Щоденна пропускна спроможність експозиції – 510 осіб за добу. Кількість працюючих 122 особи.

Великі зміни чекають ще на один центральний квартал

Юрій Єрошек представив і ДПТ кварталу, обмеженого пр. Яворницького, вулицями Харківської, Магдебурзького права, Шолом-Алейхема та Барикадною.

Характеристика кварталу налічує кілька історичних будівель, одна з яких пропонуються до включення в офіційний Перелік об’єктів культурної спадщини у м. Дніпро (пр. Дмитра Яворницького, 40), а частина класифіковані як значні, рядові та малоцінні історичні будівлі. Всі вони – це двох-трьохповерхові колишні прибуткові будинки (здебільше особнякового типу чи односекційні) побудовані з середини ХІХ ст. до початку ХХ ст., з класицистичним або еклектичним трактуванням фасадів, обштукатурені або з лицьової цегли, та 4-х – 5-типоверхові будівлі «радянського неокласицизму».

Також на розгляданому кварталі знаходиться пам’ятка архітектури місцевого значення „Прибутковий будинок”, за адресою вул. Магдебурзького права (кол. Гопнер), No 2, охор. No 8.