У Дніпрі пройшов антифашистський мітинг (ВІДЕО)

23.06.2017 09:00   -
Автор:

Організатори приурочили захід до скорботної дати — 22-го червня 1941 року війська Третього рейху атакували територію Радянського Союзу.
Об этом сообщает Интернет-издание «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» со ссылкой на 9 канал.
Вранці 22-го червня біля пам’ятника генералу Пушкіну — десятки пенсіонерів із квітами. Прийшли, кажуть, вшанувати пам’ять захисників Батьківщини у роки Другої світової війни. Обійшлося без бійок — вдовольнилися суперечками з місцевими активістами.
Віталій Роменський, громадський діяч: «Це не провокація. Тому що я переслідував мету — поспілкуватися із ним напряму, тому що на суди він не ходить. Позадавати все ж таки питання про Крим, про Росію, про Україну, про Дніпро. Принаймні, я намагався це зробити. Потім бабусі, дідусі і, відповідно, він не відповідав на мої запитання, і вони почали кричати, нервувати. Добре, у вас є радянські погляди. Тільки що бабуся мені розповідала, що вона патріотка Укаїни, хай навіть в її розумінні радянської — але ви розумієте, що ви зараз спілкуєтесь і прийшли на мітинг злочинців».
На чолі параду — лідер нині забороненої організації “Союз радянських офіцерів” Володимир Марченко. Попри скорботну дату, його більше турбували питання митного союзу, заборона його власної організації та конспірологічні теорії.
Володимир Марченко, голова організації “Союз радянських офіцерів”: «15 июля — это черная дата в истории Украины. Запретили нашу организацию решением Днепропетровского административного суда. Такая радость была в средствах массовой информации: «Запретили «Союз советских офицеров» и Путин не помог». Украина должна вступать в Таможенный союз, чтобы работали наши предприятия. Почему Россия не воюет с Белорусью и нет у них таких проблем? Под диктовку Америки умышленно отдали 3% территории — Крым, Донецк и Луганск. Почему отдали? Чтоб было большинство пронационалистическое в парламенте и чтоб не было Таможенного союза».
Учасники ходи завітали також до вічного вогню та пам’ятника працівникам правоохоронних органів. Як результат — антифашистський мітинг пройшов майже без правопорушень. Лише в однієї літньої пані, учасниці заходу, правоохоронці вилучили георгіївську стрічку та склали щодо цього адміністративний протокол. Це перший такий випадок у Дніпропетровській області після заборони смугастого символа.
Ганна Старчевська, речниця головного управління нацполіції Дніпропетровської області: «По відношенню до місцевої мешканки було складено адміністративний протокол за частиною 3 статті 173 ККУ про адміністративні правопорушення — за те, що вона прибула на мітінг із георгієвською стрічкою і активно її демонструвала. Поліцейські на місці склали протокол. За вказане діяння жінці загрожує штраф від 50 до 100 неоподатковуємих мінімумів доходів громадян. На території нашої області це перший такий випадок».