У Дніпрі пройшла Міжнародна виставка кішок

11.04.2021 16:33   -

Сьогодні, 11 квітня, в США відзначають Національний день домашніх тварин. Зоозахисники закликають світову громадськість більше уваги приділяти улюбленим вихованцям і зробити це свято міжнародним.

І саме сьогодні у Дніпрі пройшла Міжнародна виставка кішок в рамках XXIV відкритого Чемпіонату України. Домашні улюбленці разом зі своїми господарями боролися за першість у кількох категоріях, – повідомляє Відкритий.

У дніпровському палаці культури «Металург» провели масштабний показ кращих котів України. В цілому масштабний захід зібрав 67 представників з усіх міст України.

DSC 3676

Милі тваринки змагалися у різних вікових категоріях, а саме у трьох виставкових класах:

  • кошенята від 3 до 8 місяців;
  • коти від 8 місяців і старше;
  • «Коти-преміори» від 8 місяців і старше.

«Ця виставка вже стала традиційною. Тут представлені різні породи. Все чотирилапі поділені на кілька основних категорій – маленькі кошенята до 8 місяців і дорослі. Ми проводимо, так звані, ринги. За підсумками двох кіл вибираються 10 кращих котів в своїх класах, з яких потім залишається трійка переможців. В якості призу вони отримують котячий корм від наших партнерів, а також почесні кубки та медалі», – поділилася організатор Міжнародної виставки кішок в рамках XXIV відкритого Чемпіонату України в Дніпрі Лариса Клочкова

DSC 3630

Цього року глядачі виставки, як і члени журі, також могли віддати свої голоси за вподобаних тварин. Для цього разом з квитками на вході видавали спеціальні корінці. Чимала кількість їх зібрав бенгал на прізвисько Марч. Його дивовижний забарвлення і пронизливі очі полюбилися ледь не всім присутнім.

DSC 3641

DSC 3671

У категорії «коти-преміори» серед інших виступав представник унікальної породи – український левкой. Вона була виведена киянкою і стала першою офіційно зареєстрованою в нашій країні.

«Це унікальна в своєму роді порода – український левкой. Їх вперше вивели в Україні шляхом схрещування з донським свинському і капловухим шотландцем. У них закладено все найкраще – приємний характер, товариськість, активність. Вони дружать з собаками, кішками, людьми. Це перша офіційно зареєстрована в країні порода котів. Її вивели в Києві», – розповіла Інеса Сільванович.

DSC 3711

DSC 3684