У Дніпрі презентували книгу про життя литовців в області

29.10.2018 17:00   -
Автор:

У національному історичному музеї ім. Яворницького презентували книгу «Литовці Дніпропетровщини: історія та сучасність». Вона – про життя литовського народу на території області. Видання присвятили 100-чю відновлення державності балтійської країни.
Про це поввідомляє Інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ» з посиланням на прес-службу ДніпроОДА.
Литовська діаспора збагачує та урізноманітнює культурне життя Дніпропетровщини. У цьому році провели фестиваль музики, був виступ камерного оркестру з Вільнюса, а також низка спектаклів та концертів.
На сторінках книги – інформація про видатних людей литовського походження, доля яких пов’язана з Дніпропетровщиною. Зокрема, це сім’ї Роже та Бельгарда.
З давніх часів Україна та Литва мали взаємообмін в культурному та економічному просторі. Багато історичних сторінок книги показують, що українсько-литовська дружба є і буде.
Видати книгу – ініціатива литовської громади, адже сьогодні українсько-литовські зв’язки вийшли на новий рівень. Продовжується культурний обмін, поширення отримала освітня програма між навчальними закладами Дніпропетровської області і Литви.
«Литовці Дніпропетровщини: історія та сучасність» – сьома частина серії видань про національно-культурні товариства області. Раніше вже виходили книги, присвячені життю єврейської, вірменської, азербайджанської, грузинської, німецької та грецької національних громад.