У Дніпрі помпезно відкрили “Олімпійський дім”, як програму президента Зеленського, хоча все було реконструйовано і майже збудовано ще за Порошенка

13.11.2020 15:24   -

Мало того, що брешуть про авторство розбудови спортивної інфраструктури, вони навіть з програмами, яким ми нібито маємо завдячувати за зведення унікальної споруди, теперішні чиновники від “слуг” не здатні розібратися. Одні кажуть про “Велике будівництво” президента, а інші дякують магнітикам від Зеленського – “підтримці Програми Президента України 25 спортивних магнітів“.

У Дніпрі на території стадіону «Олімпійські резерви» відкрили один з найяскравіших об’єктів – шестиповерхову криту арену. У гігантських синіх вітражах відбивається небо, а модерновий фасад виблискує на сонці. Усередині – все необхідне для тренувань і проведення змагань з різних видів спорту. 

Відкрив спорткомплекс Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт.

«Розвиваємо спортивну інфраструктуру: в кожному регіоні України реконструюємо і будуємо нові об’єкти. Крита арена, яку сьогодні відкриваємо на Дніпропетровщині, – хороший приклад для інших областей. Побудоване «з нуля» спорудження такого рівня – перша в країні. Комплекс дійсно чудовий, оснащений за міжнародними стандартами», – зазначив Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт.

А ось так прокоментували відкриття вже на сторінці Міністерства молоді та спорту України: “У Дніпрі для олімпійців звели «з нуля» сучасний спорткомплекс «Олімпійські резерви»! Простора крита арена побудована за підтримки Програми Президента України 25 спортивних магнітів. На її відкритті побував Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт.

Тут вже згадана якась інша програма Зеленського, хоча насправді стадіон вже після завершення реконструкції у 2017 році є одним з кращих спортивних багатофункціональних комплексів України.

А от у Бондаренка голови ОДА інший варіант програми:

«Олімпійські резерви» – не єдиний об’єкт, який ми реалізували в цьому році в рамках президентської програми «Велике будівництво». Розповів Міністру молоді та спорту України Вадиму Гутцайту про такі проєкти: Активне будівництво «Олімпійського дому», де працюватимуть федерації різних видів спорту та «Музей спортивних легенд Дніпропетровщини».

Незважаючи на всі згадані програми Зеленського, ще на початку 2019 року майже збудували “Олімпійський дім”. Криту арену зводили «з нуля» на місці пустиря. Підрядники вже «залили» три поверхи. Наразі кладуть цеглу, роблять перекриття, монтують комунікації – електрику, вентиляцію, пожежну сигналізацію, – повідомляла Дніпропетровська обласна державна адміністрація ще в далекому грудні 2019 року.

«Все буде на найвищому рівні. Якість – найкраща, – підкреслив старший виконроб підрядної компанії Дмитро Назаров. – Зробимо модерновий фасад. Частину – із металевих карт, решта – цільні вітражі. Вони будуть зі спеціального скла, призначеного для великих споруд. Набагато міцніші за звичайні, з шумоізоляцією. Добре витримуватимуть і вітрове навантаження».
Велику залу зводять на другому поверсі. Її площа сягатиме 1 тис кв м. Там розташують корти для гри у бадмінтон. Будуть і сектори для тенісу, волейболу, баскетболу.  

Опубліковано 04 грудня 2019 року