У Дніпрі починають діяти погодинні обмеження на проїзд для пільговиків

18.11.2021 09:44   -

У Дніпрі з 18 листопада для пільговиків встановлять погодинні обмеження на користування громадським транспортом: безкоштовно вони зможуть їздити лише з 10 ранку до 15-ї години, – повідомив представник міської ради Іван Васючков.

Він каже, що, за підрахунками транспортного департаменту, пільговим проїздом у Дніпрі щоденно користуються 40 тисяч людей, а це 42% від загальної кількості пасажирів електротранспорту.

Іван Васючков вважає: попередні погодинні обмеження допомогли зменшити кількість захворілих.

«Уже через тиждень введення такого обмеження ми побачили різке падіння кількості захворюваності по місту. До 10-ої години й після 15-ої пільгова категорія оплачує проїзд також. Виняток – це є школярі, з 1 по 11 класи. Вони мають знижку. Тобто пільговий проїзд на 100% в електротранспорті й 25% на автобусному транспорті», – сказав посадовець.

У Дніпрі з 18 листопада діятимуть обмеження на проїзд у громадському транспорті для пільговиків. Користуватися громадським транспортом безплатно вони зможуть з 10-ої до 15-ої години. Таке рішення 16 листопада ухвалила міська комісія з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації природного характеру.

Юрист Андрія Верба тоді заявив, що це не відповідало вимогам закону.

Схоже рішення міська комісія вже ухвалювала 24 березня нинішнього року. Кілька учасників бойових дій на Донбасі подали до суду, вимагаючи визнати рішення протиправним.