Олександр Петраков офіційно призначений головним тренером збірної України з футболу

18.11.2021 10:08   -

Олександра Петракова офіційно призначено головним тренером збірної України з футболу, – повідомляє Українська асоціація футболу.

Петраков «позбавився» приставки виконувача обов’язків на засіданні виконавчого комітету УАФ і був затверджений на посаду більшістю голосів.

Контракт з Петраковим підписано до 30 грудня 2022 року — до завершення Чемпіонату світу в Катарі, з можливістю продовження до 30 липня 2024 року (на відбір і фінальну частину Євро-2024).

1 серпня головний тренер збірної України Андрій Шевченко повідомив про закінчення терміну контракту з національною командою. Наступного дня Українська асоціація футболу підтвердила, що Шевченко пішов з посади, а його тренерський штаб не захотів продовжувати контракт до кінця 2022 року. Тимчасовим головним тренером збірної призначили Олександра Петракова.

Уже 7 листопада Шевченко офіційно очолив ФК «Дженоа».

16 листопада підлеглі Олександра Петракова обіграли Боснію і Герцеговину з рахунком 2:0. Збірна України вийшла у плей-оф відбору на Чемпіонат світу з футболу, який відбудеться у 2022 році в Катарі.