У Дніпрі після демонтажу газових АЗС почали підозрювати у корупції підприємців і поліцію

21.06.2017 19:45   -
Автор:

Увечері 21 червня власник однієї з газових цистерн, яку прибрали цими вихідними у Дніпрі, в супроводі поліції приїхав на базу, що її орендує КП «Управління з організації контролю у сфері благоустрою та розміщення зовнішньої реклами». Чоловік на ім’я Юрій вимагав повернути йому ємність. Утім потрапити на територію складу ніхто не зміг – слідчий не мав жодного документа, який би дозволяв це правоохоронцям.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу міськради.
У так званих підприємців ціла папка паперів, однак немає головного – паспорта прив’язки, що регулює роботу пересувних установ. Та до газових заправок існує чимала кількість вимог. Так, вони не можуть розташовуватися у житловій зоні, стояти на комунікаціях або під лініями високої напруги. Адже це – пряма загроза життю та здоров’ю людей.
Після того, як у вихідні заправку демонтували, власник написав до поліції заяву про нібито вкрадене майно. Однак там також не можуть пригадати, чи був у підприємців паспорт прив’язки. Виявилося, що на газову бочку накладено арешт ще у 2016 році. Про це свідчить ухвала Амур-Нижньодніпровського суду Дніпра. Причина – самовільне захоплення підприємцями земельної ділянки. Однак після цього газову заправку, вочевидь, відкрили повторно, адже, за словами чоловіка, що назвався власником, до демонтажу вона працювала лише 4 місяці. Саме така схема, ймовірно, допомагає підприємцям вести незаконний бізнес.
Ухвалою суду на майно накладається арешт, що повинен забороняти його пересування. При цьому заправки продовжують працювати та незаконно збагачувати своїх власників. Горе-підприємець каже: знайшов свою цистерну сам, упізнавши її через паркан складу за спеціальною наліпкою. Однак ідентифікувати ємності остаточно можна лише за серійним номером. Через півгодини після приїзду телекамер власник резервуару, його адвокат і слідчі поїхали зі складу. Нагадаємо, минулими вихідними з вулиць Дніпра прибрали 70 незаконних газових станцій. Жодна АЗС не мала документів на роботу, там грубо порушували всі правила безпеки.