Проти адвоката Циганкова порушена кримінальна справа

21.06.2017 21:50   -
Автор:

Нещодавно з повідомлень в мережі Фейсбук стало відомо, що проти адвоката Андрія Циганкова порушена кримінальна справа. Про це, до речі, пише й сам адвокат.
Спочатку він сам зробив посилання на судову справу №200/9398/17 (ухвала слідчого судді Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська Литвиненко І.Ю. www.reyestr.court.gov.ua/Review/67093371), а через день пояснив, чому ця ухвала стосується його самого, написавши допис такого змісту: «Господа, вы идиоты? Фабула, написанная коллегой явно с милицейским прошлым, который считает, что велосипедная золотая цепь на шее заменяет правовую позицию и разум в процессе: “…Циганков А.І. за попередньою змовою з Погребовим Д.В. вчинили шахрайські дії відносно потерпілої Анісімовоі І.І., шляхом подання 27.02.2017 року до Кіровського районного суду м.Дніпро документів та інших даних, зміст яких не відповідає дійсності, про визнання недійсним договору позики, з метою неповернення отриманих Падалко С.В. в борг грошових коштів у 2011-2013 роках спричинивши Кудрявцевій А.О матеріальну шкоду у великих розмірах…” Просте порівняння цієї цитати та тексту ухвали дозволяє зробити очевидний висновок, що ОСОБА-2 в ухвалі і є адвокат Андрій Циганков.
Іншими словами, очевидно, що стосовно адвоката Циганкова відкрите кримінальне провадження № 12017040030001121.
Друзі адвоката в мережі Фейсбук вважають, що це «черговий механізм тиску на адвоката у зв’язку з його адвокатською діяльністю». Але існують й інші думки. Зокрема, й такі, а чи має право колега, стосовно якого є звинувачення у шахрайських діях та відкрите кримінальне провадження, – очолювати Комітет з питань етики при НААУ? Також за повідомленнями з власних джерел редакції, адвоката Циганкова підозрюють в тому, що він може розкрити конфіденційну інформацію щодо своїх клієнтів. Прямих доказів цьому немає, але навіть саме існування подібних «обговорень» в адвокатському середовищі знову ж дозволяє ставити питання про «етичність» самого головного поборника етики в українській адвокатурі.
Крім того, адвокати не забули й витівку адвоката Циганкова з журналом «Адвокат». Ось що з цього приводу пишуть в редакції журналу:
«28 травня 2017 р. під час одного з історичних засідань Ради адвокатів України в Мукачеві голова Комітету з питань адвокатської етики НААУ Андрій Циганков, імовірно стомившись від тяжкої праці на благо адвокатури, вирішив дати вихід своєму таланту «живого и неординарного» (цитата з його власного коментаря), вирізавши з обкладинок журналу «Адвокат» портрети Тетяни Тиханської та Лариси Римар (на звороті), і показавши крізь утворену діру своє реальне обличчя ». Не всі колеги зустріли оплесками цей перформанс, навіть нагадали ч.1 ст. 12 Правил адвокатської етики: «Всією своєю діяльністю адвокат повинен стверджувати повагу до адвокатської професії, яку він уособлює, її сутності та громадського призначення, сприяти збереженню та підвищенню поваги до неї в суспільстві».
Але всеукраїнсько відомі адвокатські достойники показали своє правдиве обличчя і перепрошувати за цю витівку не збираються.
І це не прості рядові адвокати. Це – апогей, вершина, пік адвокатського самоврядування.
Сподіваюсь, потішилися…
Что не так? – перепитав у ФБ Циганков.
На моє переконання «не так» те, що виявили неповагу до своїх колег – жінок, портерети яких вирізали, і, що може менш важливо – до проблем, про які йшлося в номері.
А в зіпсованому числі журналу ми підняли одну з найбільш гострих тем – дисциплінарне і судове переслідування адвокатів. Вони ж практично поглузували і з проблеми, і з нашої колеги, якої це торкнулося, та яка зазнала такого переслідування.
Їм смішно, а Вам?»
То ж риторичне питання – чи не слід адвокату Циганкову бути чесним з колегами – й скласти з себе повноваження голови Комітету з питань адвокатської етики НААУ?
Текст: Артур Нікіфоров, zrada.today.