У Дніпрі після капітального ремонту відкрили амбулаторію № 4 ЦПМСД № 9

23.03.2021 19:47   -

У Дніпрі за новою адресою відкрили амбулаторію № 4 центру первинної медико-санітарної допомоги № 9 (вул. Осіння, 13-А). Заклад переїхав у капітально відремонтоване приміщення. Оновлення – як зовні, так і всередині.Серед іншого, тут зробили фасад, перепланували приміщення, замінили вікна, а також усі мережі та комунікації. Ремонт виконано з урахуванням доступності: вказівники зі шрифтом Брайля, тактильна плитка, санвузол для людей з інвалідністю та зі зручностями для матусь із немовлятами. 

«Капітальний ремонт профінансував Світовий банк, а коштом міського бюджету (245 тис. грн) придбано меблі й усе обладнання, необхідне для первинної медицини. У цій амбулаторії працюють вісім сімейних лікарів, з якими підписали декларації на обслуговування 10,5 тис. людей, з них 188 – особи з інвалідністю», – розповіла генеральна директорка Дніпровського центру первинної медико-санітарної допомоги № 9 Галина Одінцова. 

Зі свого боку сімейна лікарка Ірина Стрижеус зазначила: «Раніше амбулаторія розташовувалася по просп. П. Калнишевського, 31-А. Зараз уже працюємо за новою адресою, у цілком оновленому приміщенні. Звісно, тут приємно як для персоналу, так і для наших пацієнтів. Гарний ремонт, просторі та світлі кабінети з новеньким обладнанням. Колишнє приміщення амбулаторії було двоповерховим, не завжди це було зручно для пацієнтів. А тут – усе на одному поверсі». 

Дніпрянин Кирило Лейченко у захваті від нового приміщення амбулаторії: «Усе зроблено по-сучасному, нове оздоблення усередині, комфортні диванчики для очікування у коридорі. Сміливо можна стверджувати, що амбулаторія відповідає європейському рівню».

Нова амбулаторія сподобалася і дніпрянці Ользі Ляшенко. «Нове розташування амбулаторії – зручне: можна безперешкодно на машині під’їхати, і для мам з візочками тут гарний під’їзд. Усередині – усе новеньке. Так і має виглядати сучасний лікувальний заклад».