У Дніпрі оштрафували підприємців, які без дозволів продавали книжки з РФ

05.06.2019 19:00   -
Автор:

Адміністративно-господарські санкції застосовано до суб’єктів господарювання (ФОП) Дмитра Волкова, Надії Данник, Івана Захарова, Олександра Марчука.
Про це повідомляє Інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” із посиланням на прес-службу Держкомтелерадіо.
На зазначених підприємців у травні наклали адміністративно-господарський штрафи у розмірі 41 тис. 720 грн. за кожне правопорушення. Книжки, які розповсюджувалася без дозвільних документів, вилучили з обігу.
Нагадаємо, що з 1 січня 2017 року набув чинності закон, згідно з яким видавнича продукція, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України, може бути ввезена на митну територію України та розповсюджена на її території за умови наявності відповідного дозволу, крім видавничої продукції, що ввозиться громадянами в ручній поклажі або супроводжуваному багажі загальною кількістю не більше 10 примірників.
Видавнича продукція, ввезена в Україну після 1 січня 2017 року в Україну без відповідного дозволу, вилучається з торговельної мережі. На суб’єктів господарювання, що порушують закон, накладається адміністративно-господарський штраф у розмірі 10 мінімальних заробітних плат за кожен випадок такого розповсюдження, вчиненого вперше, та у розмірі 50 мінімальних заробітних плат за кожен наступний випадок такого розповсюдження.
У 2019 році уповноваженими посадовими особами Держкомтелерадіо складено вже 12 протоколів про накладення адміністративно-господарських штрафів. Незаконно ввезену видавничу продукцію вилучено з обігу.
За матеріалами “Детектор Медіа“.