У Дніпрі оновлюють дорожню розмітку технологією холодного пластику

18.07.2022 15:19   -

У Дніпрі продовжують оновлювати розмітку проїжджої частини. 18 липня спеціальна бригада працювала на перехресті просп. Богдана Хмельницького та проїзду Олександра Гальченка. Тут нанесли розмітку холодним пластиком. 

За словами начальника виробничого відділу КП «Транспортна інфраструктура міста» Михайла Солярчина, попри те, що це більш вартісна технологія у порівнянні зі звичайною фарбою, вона довговічніша. 

«Раніше розмітка тут була фарбою, та гарантійний термін вже закінчився. Тому настав час її оновити. Розмітили осьові лінії проїжджої частини і пішохідні переходи. Зараз використовуємо технологію холодного пластику, оскільки термін його експлуатації значно довший – до трьох років. Окрім того, таку розмітку краще видно ввечері, уночі. Переважно наносимо її на автошляхах з інтенсивним трафіком. До складу пластику входять спеціальні кульки, які мать гарний ефект світловідбиття, тобто пішохідний перехід гарно видно», — сказав Михайло Солярчин.

Він також додав: «Холодним пластиком плануємо нанести ще розмітку по вул. Панікахи, на перехресті вул. Янтарної та Кирилівського шляхопроводу. А загалом у планах на цей рік оновлення дорожньої розмітки холодним пластиком на пішохідних переходах площею 6 тис. кв. метрів, а також осьових лініях завдовжки 47 кілометрів. Близько половини робіт вже виконано».